Dag 4 Fietsvierdaagse Deurne (60 km)

Dit bericht is deel 4 van 4 in de serie Fietsvierdaagse Deurne 2017


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 68,1 km
Duur: 03:03:45
Gemiddeld: 22,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 66 omwentelingen per minuut
Weer: 20°C-26°C, Droog, lekker windje
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer!
Gereden met: de Giant Fastcity RS2 (2017)

De vierde en laatste dag van de Fietsvierdaagse in Deurne gingen we weer laat van start. Niek had nog een logeerfeest op de hockeyclub gehad, dus die gingen we pas om 11:00 uur ophalen. Tegen 12:30 uur zaten we op de fiets. De route ging nu naar het Noord-Oosten, tot in Overloon. Was het de eerste twee dagen droog en stoffig, gisteren nat, vandaag was het eigenlijk zo’n ideale tussen-dag. Niet te nat, niet te droog, op het randje van niet te warm, de natuurlijk lag er lekker bij, kortom, ideaal fietsweer. En een vierde dag fietst altijd wel lekkerder.

Helaas wel ook wat pech gehad onderweg: de achterband van de gehuurde e-bike liep langzaam leeg. Ik heb hem er af gehaald, de binnenband opgepompt en voorzichtig gevoeld en geluisterd, maar ik kon niets vinden. Toch maar weer er op gelegd, zo hard mogelijk opgepompt en doorgefietst. Hij leek het goed te houden, maar na zo’n 20 km had hij toch weer wat lucht nodig, idem 10 km later en toen we bijna in de straat waren. Tja, geen idee waar dat gaatje zat, binnenband uiteraard helemaal door gevoeld, band van buiten geïnspecteerd, niets te zien. Bij een racefiets zou je er geen 2 seconden langer over denken en gewoon even de binnenband vervangen, maar dat gaat bij zo’n e-bike niet zo gemakkelijk. Eens kijken wat de verhuurder er van vindt vanavond.

Hoe dan ook, trots op zowel Niek als Josine. Niek die met z’n 14 jaar toch effe 4 x 60 km gefietst heeft. Ja, hij heeft een goede fiets, maar hij doet het toch maar gewoon even. Josine die ondanks de e-bike toch vaak nog hard mee moest trappen als wij het weer op de heupen kregen, want boven de 25 km per uur doet zo’n e-bike niks meer voor je.
Ikzelf vond het gewoon wel leuk. De routes kwamen op plekken waar ik zowel met de racefiets als met de MTB niet snel zou zijn gekomen. Het weer was heerlijk en met z’n drieën fietsen was gezellig. Dat zo’n rondje van 60 km net zo zwaar voelt als een toertocht van 120+ km op de racefiets vond ik wel verrassend. Maar ja, zeker op de langere rechte stukken en/of tegen de wind in, leg ik me op de racefiets even wat platter en doen alleen mij benen nog werk (duwen én trekken), dat ging op mijn toerfiets nou eenmaal niet zomaar.

Leuk en voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
21 juli 2017 16:33

Dag 4 Fietsvierdaagse Deurne (60 km) https://t.co/IEvaOPeztD https://t.co/iua8J8IdOp