Dag 3 Fietsvierdaagse Deurne (60 km)

Dit bericht is deel 3 van 4 in de serie Fietsvierdaagse Deurne 2017


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 66,4 km
Duur: 03:02:00
Gemiddeld: 21,9 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 67 omwentelingen per minuut
Weer: 18°C-22°C, Droog, alleen wat druppels uit de bomen
Omstandigheden: Lekker fietsweer!
Gereden met: de Giant Fastcity RS2 (2017)

Er was gisterenavond code oranje voorspeld. En dat werd een mild onweersbuitje. En ook voor vandaag zag het er afwisselend slechter of minder slecht uit. Nou het werd niet alleen minder slecht, het werd gewoon heerlijk fietsweer. Het laatste en enig buitje van betekenis kwam om 8 uur over maar tegen de tijd dat wij op de fiets stapten richting de start was het al weer droog. Dat wil zeggen, er viel geen regen uit de lucht, want er is genoeg water/vocht/modder van beneden omhoog gekomen. Zeker over de gravelpaadjes door het bos. En ook van boven, uit de bomen kwam zo nu en dan een flinke druppel gewaaid. Maar het maakte allemaal niks uit. Het was lekker weer, niet te warm, wel een stevig windje (kracht 4) er bij, maar ja, die heb je soms van voren, soms van opzij en soms in de rug.

Traditie bij de Fietsvierdaagse is dat de route op een van de vier dagen door de Gerard Bilderstraat gaat. Daar, in een grote bedrijfshal achter het huis wordt dan de laatste traktatie van die dag voor je gebakken: een frikandel met curry of mayonaise. Super ongezond natuurlijk, maar ook super lekker hoor na zo’n 60km. 🙂

Morgen de vierde en laatste dag. Niek van vanmiddag en vannacht nog naar een hockeyfeest, dus we vertrekken morgen weer laat. Vandaag was het duidelijk dat iedereen al aan het ritme aan het wennen is. Ben benieuwd hoe hij zich morgen voelt na een ongetwijfeld korte nacht.
Ik merk overigens wel dat 3 x 60 (+ een beetje) km op een gewone fiets per saldo zwaarder voelt dan 1 x 180 km op mijn racefiets. Op de racefiets kan ik trekken en duwen met mijn benen, “lig” je als het ware lekker voorover op je fiets. Dit is best wel werken. Maar de beloning is dat je stukjes van de omgeving te zien krijgt waar je met een racefiets niet kunt komen en met een MTB niet heel snel terecht zult komen. Absoluut de moeite waard dus. En nog gezellig ook.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

RT @Activegeek: Dag 3 Fietsvierdaagse Deurne (60 km) https://t.co/GpGgoakQeo https://t.co/S9e4sVa5Xh