Dag 2 Fietsvierdaagse Deurne (60 km)

Dit bericht is deel 2 van 4 in de serie Fietsvierdaagse Deurne 2017


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 67,9 km
Duur: 03:11:39
Gemiddeld: 21,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 65 omwentelingen per minuut
Weer: 24°C-32°C, Droog, warm, drukkend
Omstandigheden: Best pittig, morgen koeler.
Gereden met: de Giant Fastcity RS2 (2017)

Gingen we gisteren laat van start omdat ik de ochtend al gevuld had, vandaag wilden we zo vroeg mogelijk aan de start verschijnen. Om half 9 gingen we de deur uit, om 9 uur zou de officiële start zijn, om 5 voor 9 mochten de dames dan toch de stempels voor vertrek zetten. Vandaag weer een mooie route. Weer een wat rare snelle “tractatie” post na 7 km. Maar waar we de nectarine van gisteren nog gemakkelijk wat langer konden bewaren, ging dat voor het glas alcoholvrij bier niet echt (vorig jaar hadden ze kleine blikjes, dat ging weer wel). Maar goed, gegeven paard en zo. Op 20 km de eerste echte controlepost en op ruim 46 km de tweede. Tussendoor 1x een pijl die verkeerd vast gemaakt was (tyrap, dus geen gevalletje “grapjas”) waardoor we een stuk grindpad heen en weer terug konden doen (en toen dat pijl losgehaald en op de grond in de juiste richting wijzend gezet).

Grappig was het Strava segment “Kwart voor Twaalf west”, een brug over het kanaal. Daar heb ik met Niek een wedstrijdje naar boven gedaan. Was meteen een PR voor mij op Strava. Blijkbaar was ik daar pas 1x eerder voorbij gekomen, 4 jaar geleden, wel op de racefiets, dus wel met SPD’s en dunne bandjes (in tegenstelling tot vandaag). 🙂

Nu lekker douchen en late lunch. Het ziet er naar uit dat het vanavond een stuk gaat afkoelen. Morgen dag #3.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog