Dag 1 Fietsvierdaagse Deurne (60 km)

Dit bericht is deel 1 van 4 in de serie Fietsvierdaagse Deurne 2017


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 68,8 km
Duur: 3:16:51
Gemiddeld: 21 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 65 omwentelingen per minuut
Weer: 25°C-31°C, droog, stevig wind
Omstandigheden: Lekker fietsweer!
Gereden met: de Giant Fastcity RS2 (2017)

Vorig jaar hadden we de 45 km route van de Fietsvierdaagse van Deurne gereden. Niek, onze jongste, inmiddels 14 jaar, fietst elke dag 12 km heen en terug naar school, dus die had vorig jaar daar geen probleem mee. Voor dit jaar was de vraag dus of we de 60 km zouden kunnen fietsen. Voor mij wel een leuke uitdaging, dus dat gingen we doen. Niek heeft inmiddels een “volwassen” formaat fiets en ook ik heb met de Giant Fastcity RS2 (2017) een lekker vlotte fiets ter beschikking. Zónder SPD, dat wel, het gaat ook niet om snelheid, ook bij SPD niet natuurlijk, je hebt gewoon al voordeel van het feit dat je kunt trekken en duwen met je benen in plaats van alleen maar duwen. Josine ging ook mee, maar heeft minder fietsconditie. Dus een e-bike gehuurd om dat verschil te compenseren.

Zo werd het een lekker intensief dagje: eerst vanochtend een uur Bodypump van 9:00 – 10:00, omkleden en van 10:15 – 11:15 een uur Spinning er achteraan. Douchen, weer omkleden, naar huis, snel shake drinken en op weg naar de startlocatie (2,5 km fietsen) zodat we voor 13:00 uur op weg waren. Het was heet vandaag, dus regelmatig stoppen om wat te drinken. Ik heb op deze fiets nog geen bidonhouder, dat gaat nog veranderen, want als het zo warm is, dan grijp ik haast automatisch naar die bidon die er nu niet zit.

Morgen dag 2. Dan vertrekken we vroeg zodat we het rondje kunnen maken voordat de middaghitte er is. We gaan dan naar het zuiden: Deurne, Liessel, Neerkant, Meijel, Grootte Peel, Someren-Eind, Asten-Heusden, Asten, Deurne. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het ook dan een lekker tochtje.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
18 juli 2017 17:27

Dag 1 Fietsvierdaagse Deurne (60 km) https://t.co/7PGxFuuc0z https://t.co/5NZJZQ0J0p

trackback

RT @Activegeek: Dag 1 Fietsvierdaagse Deurne (60 km) https://t.co/7PGxFuuc0z https://t.co/5NZJZQ0J0p