Cardio (Spinning) versus Cardio (Spinning) #2

Cardio (Spinning) – les zelf gegeven
Cardio (Spinning) - les 2
Cardio (Spinning) – les gevolgd

Zoals ik had aangegeven, zet ik niet alle Spinning en Bodypump lessen die ik volg hier op het weblog. Nadat ik eerder al een krachttraining (bodypump) vergeleken had met cardio (spinning) en twee verschillend spinninglessen leek het me leuk om een les die ik als instructeur verzorgd heb te vergelijken met eentje die ik gewoon gevolgd heb als deelnemer.

Hierboven zie je beide profielen (mijn les en een van Stefan). Je ziet dat (ook) mijn lessen niet zo’n strakke structuur in fasen heeft als die van Stefan (die 3 blokjes van 15 minuten doet). Van de andere kant is het natuurlijk toch anders als je de les geeft dan wanneer je hem “alleen” maar volgt. Nu moest ik namelijk ook de instructies geven, de dames aanmoedigen, de tijd in de gaten houden, de oefeningen voor doen. Van de andere kant zitten er ook nu genoeg pieken en dalen in.
Bij het laatste nummer, een lange klim op dubbel tempo heb ik mijn eigen hartslag als een extra motivatie voor de anderen gebruikt. Bij dat nummer, dat 6,5 minuut duurt, betekende een keer “JA” roepen dat we allemaal een slagje erbij moesten draaien. Ik had aangegeven dat mijn hartslag toch wel die 188 slagen per minuut van de andere keren moest kunnen halen. Ik gaf van tijd tot tijd updates over hoe mijn hartslag geleidelijk omhoog ging tot iets boven die 188 slagen per minuut.

Al met al betekende het ook dat ik mijn training toch nog gewoon gehad had.