Zeeland – Den Osse Haven

Dit bericht is deel 4 van 7 in de serie Duiken Zeeland oktober 2016

IMG_3428-32Duik nr: 107
Locatie: Den Osse Haven
Tijd in / uit: 14:01 – 14:51
Flesdruk in / uit: 190 – 80 bar (fles: 12 liter, staal)
Diepte Max: 9,5 meter
Gewicht lood: 10 kg
Zicht: smilie2 (3-5 meter)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 11°C
Temperatuur (bodem): 12°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Gids: Rene Bakens
Buddy: Marit
Kleding: Aqualung 6,5 mm natpak met kap + 3 mm Bare thermosondershirt zonder mouw + 5 mm Bare handschoenen.

Voor de middagduik van de maandag gingen we naar een plek waar wij nog niet eerder geweest waren (daarom met Rene als gids): Den Osse Haven. Op een steenworp afstand van Den Osse Nieuwe Kerkweg. Geen fancy steiger het water in, maar een stukje lopen over een deels verhard paadje vanaf de parkeerplaats. Omdat in de baai zich veel algen en zeewier verzameld ruikt het er iets minder fris boven water, maar daar heb je onder water helemaal geen last van. Je kunt hier een mooie ondiepe duik maken met veel zicht en veel leven. Ideaal als je foto’s wilt maken. Hier komen we dus nog wel een keertje terug, zeker als het erg druk is op de andere plekken. Het navigeren onder water is hier ook best gemakkelijk. Je kunt vanaf het zandstrandje in Noordwestelijke richting uitzwemmen. Een groot deel van het gebied is tussen de 0-5 meter. Op een gegeven moment kom je bij een drop-off waarbij het tamelijk snel naar 20 meter gaat. Volg je die rand naar “rechts” (naar het Oosten) dan kom je op een gegeven moment bij een boei die aan een indrukwekkende ketting hangt. Dat is het teken dat je om moet draaien om te voorkomen dat je in de haven terecht komt (daar is het verboden te duiken). Zwem je in Zuidelijke richting dan kom je uiteindelijk altijd bij de kant, op tijd naar het Oosten aanhouden brengt je, door een zee van wier weer bij het strandje.

Zie hieronder voor de foto’s.
IMG_3417-26 IMG_3409-19 IMG_1528-25 IMG_3399-12 IMG_3416-25

p.s. die ene foto van die zeester die langzaam aan tegen een schelp aan “klimt” (om daarna de schelp iets open te persen en de inhoud eruit te zuigen) deed me meteen denken aan een geplukte kip. En zeg nou zelf, nu ik dat beeld in je hoofd geplant heb, krijg je dat er toch nooit meer uit? Of wel? 😉