Mooi #2: Samenvatting Parijs – Roubaix

Eigenlijk had ik afgelopen zondag zelf een flinke tocht willen gaan maken. Maar de naweeën van de DTP vaccinatie van vrijdag zorgden er voor dat ik het moest doen met het kijken naar wielrennen.
Nou had ik eerder al aangegeven dat Parijs – Roubaix echt niet op mijn lijstje van toertochten staat, maar de wedstrijd afgelopen Zondag (zeker met het commentaar van de super chauvinistische Belgische verslaggevers) was het kijken meer dan waard.
Zou het een Belg worden? Zou Tom Boonen zijn 5e kei mee naar huis nemen? Zou het Sagan worden (nee, ruim 1 minuut achterstand) of Cancellara (nee, ruim 3 minuten achterstand na zijn onfortuinlijke valpartij). Het werd Mathew Hayman! Wie? Mathew Hayman. Ja, ik had tot zondag ook nog nooit van hem gehoord. Toch deed hij al voor de 15e keer mee met Parijs – Roubaix. Dat hij zelf ook niet verwacht had te winnen, kun je heel goed zien in bovenstaande video. Kijk maar eens naar naar zijn gezicht nadat hij binnen komt. Het duurt gewoon een aantal minuten voordat hij het helemaal kan geloven. Heel erg mooi.