“Mechanische doping” in de wielrennerij

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Het was hét nieuws gisteren bij het WK veldrijden in Heusden-Zolder. Een van de rijders zou een ingebouwd motortje gebruikt hebben in haar fiets. Bovenstaande reportage laat zien hoe je ongezien zo’n 150 Watt extra kracht en dus zo’n 10 km/uur extra snelheid. De motor is klein en in te bouwen in de zadelbuis, de accu nog best groot. Zeker omdat profs geen zadeltasje gebruiken en de bidons regelmatig gewisseld. Tja. Het blijft, net als doping, fraude. Minder schadelijk wellicht voor de gezondheid van de renner, maar net zo schadelijk voor de sport.

(met dank aan Guido voor de link naar de reportage)

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog