Tip: Alles over haaien tijdens Duikvaker 2016

Poster_DutchSharkSociety2Het duurt nog even, maar op 6 en 7 februari 2016 is het weer tijd voor de Duikvaker beurs. Een nieuw onderdeel in 2016 zal zijn dat er uitgebreid aandacht is voor het onderwerp haaien. Coördinatie van het thema is in handen van Georgina Wiersma, CEO van Dutch Shark Society.

De details van het programma van de twee dagen worden nog ingevuld, maar op de website staat nu al dat het zal gaan over lezingen en workshops met als onderwerpen:

  • Goede haaienfoto’s maken
  • Haaien in Nederland
  • Save Our Sharks, campagne Nederlandse Antillen
  • Duurzaam en verantwoord duiken met haaien
  • De mooiste haaienfoto’s en spannendste -films
  • Wat kun je zelf doen voor haaien?
  • Samen met Duiken in Beeld: de uitreiking van de prijs voor de beste haaien- of roggenfoto van bezoekers
  • Speciaal voor de kids: voorlezen over Save our Sharks, een haaienbeschermingsproject op de Nederlandse Antillen met Shark Stanley.

Ik moet bekennen dat ik (helaas!) nog nooit met haaien gedoken heb, maar wat ik er aan verhalen over gehoord heb van mensen die dat wél doen en wat ik er aan films van gezien heb (kijk maar eens naar dit filmpje) maakt dat het wel op mijn duiken-bucketlist staat. En zelfs al wilde ik dat niet, dan nóg hadden we met z’n allen meer dan voldoende redenen om beter met deze machtige dieren om te gaan dan dat nu het geval is!