Tip: Boek Scuba Diving Malta Gozo Comino

Dit bericht is deel 9 van 9 in de serie Malta 2015

20151107_144225-1 Mocht je van plan zijn om zelf op Malta, Gozo en/of Comino te gaan duiken, dan kan het absoluut de moeite waard zijn om te investeren in het boek Scuba Diving Malta Gozo Comino. Ik heb het zelf pas achteraf besteld, ik kende het vooraf niet en kwam het in stevig uitgeleefde/gebruikte vorm tegen bij de duikschool op Malta.

Het boek beschrijft heel uitgebreid de belangrijkste duikstekken op de drie eilanden. Daar waar het om locaties met een wrak gaat, staan er foto’s bij van het afzinken van het betreffende schip (op één na liggen ze er namelijk allemaal bewust) en uitleg over de geschiedenis ervan. Je vindt er uitgebreide tekeningen van de verschillende duiklocaties, de dieren die je er kunt vinden, kortom alles wat je zou willen weten als je er zelfstandig gaat duiken, maar ook als je er met een gids gaat duiken is het een interessant naslagwerk.

Ik kon het alleen vinden bij de uitgever op Malta waar ik hierboven naar link. Daar kun je ook een aantal afbeeldingen zien van pagina’s uit het boek. Het boek kost 30 euro en ik was nog eens 20 euro aan verzendkosten kwijt. Dat is in verhouding fors, mocht je het zelf op een plek vinden waar dat meer in verhouding ligt, laat het dan hieronder in de reacties even weten.