Black Rock / diepe duik

Dit bericht is deel 13 van 16 in de serie Kreta 2015

IMG_1600Duik nr: 63
Locatie: Black Rock
Tijd in / uit: 10:32 – 11:18
Flesdruk in / uit: 200 – 60 bar (12 ltr)
Max. Diepte: 29,6 meter
Gem. Diepte: 14,3 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2 (20-25m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 25°C
Temperatuur (bodem): 24°C
Omstandigheden: Zout | Boot | Stroming
Gids: Sander
Buddy: Joyce, Henry

Pak: Mares Rover 5.3, size 4
BCD: Mares Prestige MRS, Medium (loodpockets)
Automaat: Mares Abyss MR22

De dag na mijn eerste duik naar 30 meter had ik de mogelijkheid om nóg een keer een diepe duik te maken. Op de boot stond namelijk nog een groep ingepland die naar 30 meter wilde. En dus besloot ik om de eerste duik niet met de rest van de familie mee te maken maar met die groep.

Het was op zich een relaxte duik met een mooie octopus, een school zeebrasem, groupers, maar hij werd op het einde nog wat specialer. Ik zag namelijk een schildpad. De foto’s zijn van Sander, ik had de GoPro bij me, maar had in een poging de accuduur te rekken, het LCD scherm uitgezet, ik blijk de schildpad niet goed op de video te hebben staan.

De andere groep had de schildpad niet gezien, dus ik had heel wat uit te leggen na afloop…