Eye of the Tiger

Dit bericht is deel 12 van 16 in de serie Kreta 2015

IMG_1566Duik nr: 62
Locatie: Eye of the Tiger
Tijd in / uit: 12:43 – 13:36
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (12 ltr)
Max. Diepte: 19,5 meter
Gem. Diepte: 10,7 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2 (20-25m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 26°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden: Zout | Boot
Gidsen: Koen en Walter
Buddy: Hannes, Barbara, Heidi

Pak: Mares Rover 5.3, size 4
BCD: Mares Prestige MRS, Medium (loodpockets)
Automaat: Mares Abyss MR22

Net als zondag gingen we voor de tweede duik naar “Eye of the Tiger”.  Omdat een van de camera’s van de duikschool problemen had bij de eerste duik, besloten we de twee groepjes samen te voegen. We waren namelijk toch maar met 4 duikers en 2 gidsen vandaag. Mijn buddy voor de tweede duik was Hannes en de max diepte voor hem was 18 meter, dus bleven we rond die diepte (ik soms net wat dieper voor een foto). Net als zondag ook vandaag weer vistuig (verloren door vissers die vanaf de kant vissen) gevonden onder water en meegenomen. Voor het overige de nodige (kleine) schorpioenvisjes gezien, girelles, kardinaalvisjes, een paar hele kleine (mooie) kwalletjes (zie ook de foto) en een octopus.

Lekkere, relaxte duik en tijd om weer wat met het maken van foto’s te oefenen. Het juist richten en afstellen van de flitser blijft een uitdaging.