Duck Rock / diepe duik (30m)

Dit bericht is deel 11 van 16 in de serie Kreta 2015

IMG_1565Duik nr: 61
Locatie: Duck Rock
Tijd in / uit: 10:22 – 11:01
Flesdruk in / uit: 200 – 50 bar (12 ltr)
Max. Diepte: 30,5 meter
Gem. Diepte: 17,4 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2 (20-25m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 35°C
Temperatuur (bodem): 27°C
Omstandigheden: Zout | Boot
Gids/Buddy: Koen
Buddy’s: Barbara, Heidi

Pak: Mares Rover 5.3, size 4
BCD: Mares Prestige MRS, Medium (loodpockets)
Automaat: Mares Abyss MR22

Vandaag had ik een “solo” duikdag. Bij het plannen van de vakantie hadden we gekeken hoeveel duiken iedereen wilde. Daarbij lag mij aantal wat hoger dus gingen zij vandaag snorkelen in Shinaria en ik op de boot om nu dan wél naar 30 meter te duiken (i.p.v. 21 meter).

Er stond vandaag stevige wind, dat was goed te merken op weg naar de duikstek en zeker toen we terug voeren en de boot tegen de golven op moest boksen.

We gingen naar dezelfde plek als afgelopen zondag, dus ook nu weer afdalen tot 10 meter en dan via een mooi stijle glooing nu door naar 30 meter. Dat ging probleemloos. Op 5-6 meter moet ik altijd even bewust klaren, daarvoor en daarna gaat het als het ware “vanzelf”. geen last van stikstofnarcose, wel merkte ik dat het ademenen nu toch een stuk explicieter ging dan op 21 meter.

Mijn computer staat, net als die van de kinderen, net wat conservatiever ingesteld. dus mijn nultijd was op die 30 meter maar 9 minuten.
Na wat foto’s op de plek waar we afgedaald waren zwommen we rustig langs de wand die er lag verder en toen mijn nultijd op een minuut of vier zat gingen we weer wat verder omhoog zodat de nultijd verder op zou lopen.
Uiteindelijk kwamen we, inclusief een safetystop uit op een relaxte duik van 40 minuten.

Fijn om een keer gedaan te hebben, te weten hoe het voelt (heel normaal).