Souda Rock en Dragon’s Nose

Dit bericht is deel 8 van 16 in de serie Kreta 2015

 Duik nr: 57
Locatie: Souda Rock
Tijd in / uit: 10:46 – 11:30
Flesdruk in / uit: 210 – 90 bar
Max. Diepte: 19,5 meter
Gem. Diepte: 12,2 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2 (20m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 35°C
Temperatuur (bodem): 27°C
Omstandigheden: Zout | Boot
Gids: Barend
Buddy: Marit, Niek, Josine, Reiner

Duik nr: 58
Locatie: Dragon’s Nose
Tijd in / uit: 13:12 – 14:04
Flesdruk in / uit: 210 – 100 bar
Max. Diepte: 19,5 meter
Gem. Diepte: 11,3 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2 (20m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 35°C
Temperatuur (bodem): 26°C
Omstandigheden: Zout | Boot
Gids: Barend
Buddy: Marit, Niek, Josine, Reiner

Pak: Mares Rover 5.3, size 4
BCD: Mares Prestige MRS, Medium (loodpockets)
Automaat: Mares Abyss MR22

Twee bootduiken op het programma vandaag. De eerste bij Souda Rock, in de buurt van het strand van Souda dus en de tweede bij Dragon’s Nose. Anders dan bij de strandduiken nu dus meteen naar een diepte van een meter of 8-10 afdalen langs de ankerlijn. De eerste duik had ik het fototoestel, de tweede had Niek hem. Het fotograferen onder water vergt hier vaak toch nog heel wat pogingen, met name ook om de flitser goed ingesteld te krijgen (hoek en kracht). Ik verwacht dat we daar nog wel eens een vervolgcursus aan gaan besteden. Bij de GoPro is de lamp heel fijn, want vooral als er veel holletjes zijn in de wand, dan kun je die nu goed filmen.

Vandaag ook voor het eerst met een Mares Abyss MR22 ademautomaat gedoken. Lekkere set. Nou was er voor mij niet echt iets mis met de ander Mares automaten waarmee ik hier in Kreta gedoken heb, maar naast de coolfactor van het uiterlijk van de automaat, en het gegeven dat er metaal gebruikt wordt in plaats van plastic (minder kans op bevriezen van binnenwerk) ademt hij als een zonnetje.

Bij beide duiken net iets dieper gegaan dan de bedoeling was, we worden immers pas na de duik van omdat gecertificeerd voor dieptes van meer dan 18 meter. Blijft dus toch opletten als je aan het fotograferen of filmen bent. En dan gewoon uit principe, als 18 meter je grens is, moet je daar boven blijven.