Souda Beach (nachtduik)

Dit bericht is deel 7 van 16 in de serie Kreta 2015

NachtduikDuik nr: 56
Locatie: Souda Beach
Tijd in / uit: 20:55 – 21:45
Flesdruk in / uit: 200 – 110 bar
Max. Diepte: 6,7 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 (15m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 29°C
Temperatuur (bodem): 27°C
Omstandigheden: Zout | Kant
Gids: Mike
Buddy: Marit, Niek, Josine, Patrick, Mike

Pak: Mares Rover 5.3, size 4 (loodpockets)
BCD: Mares Prestige MRS, Medium

Vandaag de eerste nachtduik dit jaar in Kreta. Voor Niek en Josine was het de allereerste keer. Zij deden dus de Specialty waarbij ze eerst wat theorievragen moesten bespreken op de duikschool en onder water moesten ze een stukje navigeren op de kompas. Na de Navigatie Specialty was dat voor hun geen probleem. Dat was niet zo voor de andere twee duikers in ons groepje die dat voor het eerst deden, die moesten de oefening een paar keer opnieuw doen.

Daarna maakten we een rondje door de baai. Helaas vandaag geen van de “grote” gezien. Bij terugkomst bleek dat het andere groepje meerdere octopussen gezien had. Wij deden het met een paar kardinaalvisjes, schorpioenvis, glasaal, vuurtoren, grondels.

Ik had de GoPro bij me. De Bigblue lamp geeft meer dan genoeg licht, ik heb hem de meeste tijd op minder dan 1000 lumen gezet om niet alles en iedereen te verblinden. Wel moet ik er nu nóg meer aan denken om lang genoeg stil te blijven hangen bij vissen en objecten die ik wil filmen.

Marit heeft de foto’s gemaakt.