Grevelingenmeer – De filmpjes

Dit bericht is deel 6 van 6 in de serie Duiken Zeeland augustus 2015

Na de logs over de duiken en de foto’s op Flickr zijn de twee filmpjes die we van de verschillende duiken gemaakt hebben nu (eindelijk) ook gereed. De opnames zijn gemaakt met een GoPro Hero 4 Black Edition + Bigblue AL1000WP lamp en bewerkt in Adobe Premiere Pro CC 2015. De filmpjes zijn gemaakt met een resolutie van 2704 x 1520 (2,7K) en met 50 frames per seconde. Dat leverde voor 3 duiken in totaal ruim 2 uur video en 55,5 GB aan bronbestanden op. Dat betekende ook nu al flink terugsnijden naar 2 x ruim 4 minuten film. De resulterende video was toch nog steeds ongeveer 1,7 GB groot per clip. Maar gelukkig heeft YouTube daar geen problemen mee.

Het eerste filmpje is van de tweede duik op de zondag bij Dreischor Frans Kok Rif:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Het tweede filmpje is samengesteld op basis van de twee duiken op maandag bij Den Osse Nieuwe Kerkweg:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Ik weet het, beeld is niet altijd even stabiel, maar het was voor ons allemaal ook een eerste ervaring met en oefenen met de combinatie van GoPro en lamp. Uitdaging is niet alleen het lang genoeg stabiel en stil houden van de camera als je ergens hangt en iets ziet wat interessant is, maar ook het inschatten wanneer je iets scherp in beeld hebt. De GoPro heeft wel een schermpje, maar dat is onderwater niet altijd eenvoudig te zien.
Premiere Pro heeft een stabilisatiefunctie voor de video’s, maar de analyse per frame duurde dusdanig lang dat het voor nu even geen optie was. Ik had niet veel langer tijd om de filmpjes te bewerken.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog