Shinaria Beach (Kreta)

Dit bericht is deel 2 van 16 in de serie Kreta 2015

Duik nr: 50
Locatie: Shinaria Beach
Tijd in / uit: 10:56 – 11:55
Flesdruk in / uit: 200 – 100 bar
Max. Diepte: 13,4 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2 (20 m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 33°C
Temperatuur (bodem): 26°C
Omstandigheden: Zout | Kant
Gids: Koen
Buddy: Marit, Niek, Josine, Wybrand, Ruben


Duik nr: 51
Locatie: Shinaria Beach
Tijd in / uit: 14:08 – 14:56
Flesdruk in / uit: 200 – 100 bar
Max. Diepte: 16,2 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2 (20 m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 33°C
Temperatuur (bodem): 27°C
Omstandigheden: Zout | Kant
Gids: Koen
Buddy: Marit, Niek, Josine

Pak: Mares Rover 5.3, size 4 (loodpocket defect dus gordel 🙁 )
BCD: Mares Prestige MRS, Medium

Net als vorige jaren, hebben we deze zomer een tweetal weken doorgebracht op Kreta. bij de duikschool Dive2Gether. Sinds twee jaar doen we dat met z’n vieren, dit jaar met als doel om ons (Junior) Advanced Open Water brevet af te ronden. Duik 50 en 51 op de dag na aankomst vonden plaats vanaf het strand van Shinaria. Zeker niet de eerste keer, maar de eerste keer dit jaar. Vandaag had Koen, de gids, een extra “opdracht”: de duikschool had een fotowedstrijd waarbij groepjes duikers uitgedaagd werden om een leuke / originele foto te maken (onder water of erboven). Het eerste idee was om op de bodem (op een zandvlakte dus zonder gevaar om wat te beschadigen) de letters D2G uit te beelden. Dat bleek niet zo goed te lukken, dus probeerden we een toren te bouwen.
Het resultaat zag er zo uit:
Het was niet genoeg om de meeste views te krijgen op Facebook voor deze ronde, maar er zou er nog eentje volgen.
Voor het overige, twee relaxte duiken. Eigenlijk was er (vind ik) in de baai minder leven te zien per vierkante meter dan in het Grevelingenmeer (dat heeft me op maandag nog een fikse discussie opgeleverd bij de BBQ). Maar het was dan wel weer het soort dat je in NL nou eenmaal niet tegen komt: kardinaalvisjes (veel!), octopus (in zijn holletje), heel kleine naaktslakjes, girelles.

De collage hierboven is gemaakt op basis van foto’s die we zelf gemaakt hebben. Meer foto’s (en de links naar de grotere versies van de individuele foto’s) volgen.