Grevelingenmeer – Den Osse Kerkweg

Dit bericht is deel 4 van 6 in de serie Duiken Zeeland augustus 2015

Duiken Zeeland Augustus 2015 Duik nr: 48
Locatie: Grevelingenmeer – Den Osse Kerkweg
Tijd in / uit: 9:11 – 9:55
Flesdruk in / uit: 200 – 100 bar
Max. Diepte: 8,2 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2 (3-5 meter)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 20°C
Temperatuur (bodem): 20°C
Omstandigheden: Zout | Kant
Buddy: Marit

Ik weet het, qua titels van duikplekken zit er niet veel variatie in zo. Oorspronkelijk hadden we vandaag ook in Scharendijke Haven willen gaan duiken, maar de verloren loodpocket tijdens de nachtduik deed ons anders besluiten. De kans dat we hem zouden vinden was klein, de kans dat hij er nu nog zou liggen heel groot. Omdat we vandaag al ’s middags weer richting huis wilden/moesten hadden we ook besloten om én vroeg te duiken (zeker na de nachtduik) én beide duiken op dezelfde stek te maken. Dus daarom nog 2 duiken vanaf De Nieuwe Kerkweg.

Zoals gezegd, de kans dat je zo’n loodpocket terug vindt is niet heel groot, maar de verwachting was dat Marit hem aan het begin van de nachtduik verloren was omdat ze zich niet kon herinneren tijdens de duik een verschil in ligging gemerkt te hebben. Dus zwommen we dezelfde route nog eens langs: eerst uit tot aan de oude zeedijk, toen naar het westen. En net toen ik een kreeft op de foto wilde zetten, zag ik iets omhoog steken: de loodpocket! Yes!

Daarna een relaxte duik, Marit met de GoPro en ik met het fototoestel. Niek en Josine waren op pad met René. Langs de oude zeedijk ging het tot aan de verzameling gedenkstenen. Daarna niet langs dezelfde weg terug, maar over het ondiepere deel van de route. Dat was een tip van Tom van de avond ervoor. Niet alleen is het leuker omdat je daar andere delen van de duikstek ziet, maar je zwemt ook niet door je eigen “zooi” aan opgedwarreld zand etc. terug.

Al met al relaxte duik met natuurlijk als prettige bijkomstigheid het terugvinden van de loodpocket.

Duiken Zeeland Augustus 2015 Duiken Zeeland Augustus 2015 Duiken Zeeland Augustus 2015 Duiken Zeeland Augustus 2015