Grevelingenmeer – Den Osse Kerkweg

Dit bericht is deel 1 van 6 in de serie Duiken Zeeland augustus 2015

Duiken Zeeland Augustus 2015Duik nr: 45
Locatie: Den Osse Kerkweg
Tijd in / uit: 11:54 – 12:42
Flesdruk in / uit: 220 – 100 bar
Max. Diepte: 8,2 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2 (3 meter)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 22°C
Temperatuur (bodem): 20°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Buddy: Marit, Niek, Josine

Het was een actie in de categorie “last minute”. We hadden het er al even over gehad om de nieuwe flitser ook in Nederland alvast een keer uit te proberen. Dus stuurde ik op donderdagavond laat een mail naar Sealand Diving met de vraag wat nog opties waren. Op zaterdag hadden we telefonisch contact en was alles geregeld. Op zondagochtend om half 8 met de auto naar Den Osse en tegen 12 uur lagen we in het water. Voor de eerste duik hadden we geen gids, dus doken we met z’n vieren samen. Niet dat we voor de stek zelf nog een gids nodig hebben, maar Niek is met z’n 12 jaar nog wat licht om als volwaardige buddy te fungeren. We kenden de duikstek al en omdat we de vorige keren, tijdens het WK, alleen rechts mochten duiken, was het logisch om nu de linkerkant weer eens te nemen. Eerst uit tot aan de oude zeedijk, dan naar het westen langs de dijk voor een minuut of 20-25 (of als iemand eerder op 100 bar zou komen te zitten) en dan terug. Ik had de Canon G16 nu zo ingesteld dat hij minimaal flitst. De interne flits is immers alleen nodig om de externe flitser te vertellen dat er werk aan de winkel is. Foto’s maken mét flitser is handig omdat je zelf licht op het object dat je wilt fotograferen kunt gooien, maar het is zeker geen garantie voor het lukken van een foto. Zeker als je visjes of kreeftjes wilt fotograferen, dan is de uitdaging juist om ze voor de lens te krijgen.

Al met al een goede duik, we hadden nog ruim lucht over op het einde. Veel meer leven ook dan de vorige keren.

Duiken Zeeland Augustus 2015 Duiken Zeeland Augustus 2015 Duiken Zeeland Augustus 2015 Duiken Zeeland Augustus 2015