Tacx training: Majorca

Tacx Training 17-08-2014Tacx Real Life Training
Duur: 01:25:30
Afstand: 38,4 km
Hoogtewinst: 281 meter
Gemiddelde snelheid: 27,0 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 92 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 149 Watt
Gemiddelde hartslag: 125 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Door omstandigheden was het buiten fietsen er gisteren niet van gekomen en vandaag was heel lang van huis af zijn ook niet handig, dus daarom vanochtend weer eens op de Tacx. Toch wel handig dat ik dat ding ook tijdens de zomermaanden beschikbaar heb. De keuze viel vandaag op een van de real-life trainingen, een relatief korte rit op Majorca. Ben er helaas nog nooit geweest, de rit van vandaag lijkt me mooi en pittig. Vooral ook omdat er veel “hobbels” in zitten, d.w.z. dat ik vaak aan het schakelen was omdat de Tacx onverbiddelijk van een daling naar een stijging ging. Dat is iet dat je op de weg veel beter aan ziet komen en waar je op kunt anticiperen. Nu niet. Die bult in het midden, die zag ik wél aan komen. Zoals je in het plaatje kunt zien is het gemiddelde stijgingspercentage over de hele rit 0,3% met een piek van 10,4%. Dat is minder dan je op de Cauberg voor je kiezen krijgt, maar veel meer kan de Tacx meestal ook niet aan voordat de band gaat piepen en slippen (ook niet met stak opgepompt achterwiel met Tacx-band) . En geloof me, dit was een mooi klimmetje.

Gaf ook niet, het was een nuttige 90 minuten training en tegen de tijd dat ik klaar was voor de douche, was de rest van het gezien klaar voor hun ontbijt.
Nou moet me alleen nog iemand uitleggen waarom het nou zo nodig was om nóg een Spider-Man 2 film te maken. Was die van 2004 niet goed genoeg?  En is deze dan zo veel beter?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
17 augustus 2014 11:13
trackback
18 augustus 2014 11:10

Tacx training: Majorca via @PeterMcAllister http://t.co/EqJRzkDmRU

trackback
18 augustus 2014 12:29

RT @Koene_Rem: Tacx training: Majorca via @PeterMcAllister http://t.co/EqJRzkDmRU