THIS IS ONE

This_is_ONEVandaag was in de Ziggo Dome in Amsterdam een groot evenement georganiseerd door LesMills en Reebok.  Voor wie niet weet wat LesMills is. Zij ontwikkelen een groot aantal verschillende fitness programma’s. Daarvan doe ik er normaal gesproken twee: CXWORX en Bodypump. Ze hebben ook RPM, dat lijkt op het Spinning dat ze bij mijn sportschool geven, maar is niet helemaal hetzelfde.

Vandaag kon je tijdens het ONE event (tegen betaling) een drietal lessen volgen, met heel veel anderen, in Amsterdam. De omvang van de groepen varieerde nogal. Bij de Bodypump gingen er 1.250 mensen tegelijkertijd in de grote zaal, bij RPM zaten er ‘maar’ 200 mensen tegelijkertijd op een Body Bike, bij CXWORX weet ik niet precies hoeveel mensen in een groep pasten. Hoe dan ook, om het een beetje in goede banen te leiden moest je dus al vooraf je programma samen stellen bij het inschrijven.

Daardoor, en ook doordat we een verschillende keuze in lessen hadden, was ik als eerste in Amsterdam (met de trein) om van 9:00 – 9:30 uur de CXWORX te doen. De nieuwe release (15) die we in de sportschool nog niet krijgen. Veel mountain climber deze keer. Maar op zich best wel te doen (zoals altijd).

ONE
ONE
Daarna snel door naar de grote zaal voor de Bodypump. Die sessie had is samen met Marjan, Lusi en Vicky. Eigenlijk zou je zo´n sessie 2 x moeten kunnen doen. Eerst een keer zelf mee doen en dan een keer om gewoon te kunnen kijken naar die massa sportende mensen. Je ziet hierboven een tweetal panorama foto´s van de zaal voordat we van start gingen.
Hieronder zie je een kort stukje van de intro-act met drie zotte kiwi’s:

Wat foto’s maken betreft had de iPhone het vandaag ongelofelijk zwaar. Zeker in de grote zaal bij de Bodypump. Daar werd elke foto ongelofelijk paars.

Er waren geen steps, dus de triceps track ging niet door (dips) en bij de borst track was het goed oppassen met al die stangen en gewichten zo dicht bij elkaar. Ik zou zeggen, volgende keer 250 mensen minder in de zaal en we hebben net wat meer ruimte. Maar natuurlijk ontzetten cool om van Glen himself een Bodypump les te krijgen. Ik weet nu wie Karin Zandstra is en petje af voor Sandra Kleine, want die verzorgde (samen met Dan Cohen) mijn CXWORX, was aanwezig bij de Bodypump én bij de RPM direct daarna weer als een van de twee instructeurs (samen met Chris Richardson).

Ik denk dat vandaag formeel mijn eerste LesMills RPM les was. Bij mijn sportschool geven ze geen RPM, maar meer freestyle Spinning. Dat is ook wat ik zelf gegeven heb. Op zich vond ik de RPM een prima les. Niet op een manier dat ik zou zeggen “ik zou niets anders willen”, maar het was een lekkere les.

En hoewel ik me na de Bodypump uiteraard even had omgekleed voordat ik naar de RPM ging (sowieso broek met zeem en schoenen met SPD’s), was er ook na de RPM geen vezel aan mijn kleding meer die niet nat was.
2014-06-07 08.17.26
Tijd om even om te kleden in een droge set kleren (die tas was niet voor niets vol) en op zoek naar wat lunch. Lekker even op een zitzak in de hal, mensjes kijken, bijkletsen en uitrusten.

Deelnemen is niet heel goedkoop, met lunch zo’n 70 euro. Maar het is een happening en het was super om het een keer mee te maken (en natuurlijk ook om de nieuwe releases al een keer te mogen doen). Dames, bedankt voor het gezelschap en Marjan bedankt voor de lift terug naar Deurne! 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

THIS IS ONE. Lekker sporten in de Ziggo Dome http://t.co/ys4WZytv8C http://t.co/c67NMHPyik

trackback
8 juni 2014 17:50

THIS IS ONE via @PeterMcAllister http://t.co/8qZmft8E1z