Tacx Training: vlakke rit

Vlakke_trainingTacx Real Life Training

Duur: 01:30:21
Afstand: 50 km
Hoogtewinst: 0 meter
Gemiddelde snelheid: 33,2 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 104 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 161 Watt
Gemiddelde hartslag: 144 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Game of Trones S04E04 en S04E05
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Met in mijn achterhoofd de wetenschap dat ik over een tijdje een afstand van 150 kilometer met 35 km/uur gemiddeld ga proberen af te leggen, leek het me niet verkeerd om de Tacx-training van deze week eens op “het vlakke” uit te voeren. Geen wind mee, geen wind tegen, geen waaier rijden en niet lekker bergaf. Gewoon, één tempo, een redelijk vast beentempo, en tempo draaien.

Was ook wel nodig aangezien ik afgelopen weekend vanwege het uitstapje naar Engeland niet had kunnen fietsen en ik er zondag weer 150 ga maken tijdens Deurne-Deurne (en dan met Koen Rem, dus dan is het #derann). Vanuit dat oogpunt viel het me eigenlijk een beetje tegen. Ik had niet het gevoel alsof ik zo heel erg lichtjes aan het rondtrappen was. Een trapfrequentie van 104 per minuut is ook niet echt langzaam qua beenbeweging, maar 161 Watt gemiddeld is duidelijk minder dan vorige week. Had dat niet zwaarder (en dus sneller) gekund? Moeten kunnen?

Het gaf/geeft in ieder geval iets om over na te denken…

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
23 mei 2014 08:00

Tacx Training: vlakke rit via @PeterMcAllister http://t.co/xAMtKf2HOi