Vrijdagavondrondje – race tegen de ondergaande zon


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 56,33 km totaal
Duur: 01:43:59
Gemiddeld: 32,5 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 84 omwentelingen per minuut
Weer: 15,7°C, droog, beetje wind vanuit OZO
Omstandigheden: Heerlijk weer, zon ging rap onder dus doorfietsen!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Ik weet niet precies wat het was. Het was niet dat ik de afgelopen dagen geen beweging gehad had, ik was vanochtend een half uurtje gaan CXWORX-en en had gisterenavond gewoon een uurtje Bodypump gedaan. En woensdagavond binnen op de fiets getraind. Ik weet niet, het zal de drukke week, gecombineerd met het hard werken aan de tweede opdracht voor de MOOC over Reproducable Research die ik aan het volgen ben (tegelijkertijd met die over Exploratory Data Analysis), het nog niet buiten gefietst hebben sinds de Gert Jacobs Classic, nu al weer 13 dagen geleden, het zorgde er allemaal voor dat ik opeens in mijn hoofd kreeg dat ik nog even een rondje wilde maken.

Het was toen al kwart voor acht, het zou dus acht uur zijn voordat ik onderweg zou kunnen zijn, maar het kon me niet schelen. Snel even gekeken naar een mogelijke route en daar ging ik. Richting zuiden, want ik had gezien dat de wind uit het zuid-oosten kwam. Eerst naar Vlierden, Ommel en door naar Asten. Over de brug, richting Someren en daarna langs het kanaal richting Nederweert. Vlak voor Nederweert over de brug richting Ospel, door naar Ospeldijk en verder richting Meijel. En daar vergiste ik me. Ik sloeg links af in de veronderstelling dat ik die weg zou kunnen volgen tot de rotonde bij Asten en dan via Liessel terug naar Deurne.
Maar dat kan niet en na een tijdje werd ik richting Heusden geleid. Niet waar ik naar toe wilde want niet alleen werd het stilaan tijd om op huis aan te gaan, maar vanuit Heusden was de enige echt logische route, door Asten en dan terug via een stukje van dezelfde route die ik heen gekomen was. Uiteindelijk ging het dwars door Asten fietsen nog best goed, zeker als je bedenkt dat ze daar eens in de zoveel tijd alle straten veranderen en ik op gevoel mijn weg door het centrum zocht.

Even stampen nog het laatste stukje en na 1 uur en bijna 45 minuten was ik weer thuis met iets meer dan 56 km op de teller. Gemiddeld 32,5 km/uur. Niet slecht, maar natuurlijk wel nog een heel eind van die 35 km/uur af die het over een paar weken zou moeten zijn. Nou ja, eerst zondag nog maar eens met Koene wat kilometers maken. Dan zijn het er 150 km, dus wat meer duurtraining dan vanavond. En dan zien we van daaruit wel weer.

Het was hoe dan ook een lekker rondje, even de benen los gooien op de vrijdagavond. 😉

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Vrijdagavondrondje – race tegen de ondergaande zon – 56km met 32,5 km/uur gem. http://t.co/89itfIF8uk #gatochfietsen http://t.co/XtTVfwc4xU

trackback
24 mei 2014 09:26

Vrijdagavondrondje – race tegen de ondergaande zon via @PeterMcAllister http://t.co/nQOCTpx1YW

trackback

[…] geval geen misverstand over bestaan. Ik had me er wel een beetje zorgen over gemaakt. Mijn rit van afgelopen vrijdag had bij Koene namelijk de reactie opgeroepen “dat moet zondag sneller kunnen”. En […]