Tacx Training: Slopetraining

slopetraining_14-5-2014Tacx Real Life Training

Duur: 01:02:50
Afstand: 34,99 km
Hoogtewinst: 188 meter
Gemiddelde snelheid: 33,4 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 102 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 190 Watt
Gemiddelde hartslag: 154 slagen per minuut
Ondertussen geluisterd naar: muziek van CXWORX 14 en Bodypump 89 op Spotify
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Het was niet de eerste keer dat ik de slopetraining op de Tacx afwerkte. Niet dat het een officiële naam of officiële training is. Maar het is de naam die ik zelf aan een training gegeven heb waarbij ik eerst een stukje vlak fiets, dan een hele tijd klim, niet hard, maximaal 2%, dan een stukje bergaf, vlak en weer omhoog. Het laatste stuk gaat dan weer bergaf en stuk vlak. Vooral op de afdalingen kun je met mijn Tacx winst behalen omdat je als je tempo gemaakt hebt die ook eenvoudiger vast weet te houden. De motor van de Tacx helpt dan een beetje mee.

Blijft toch dat ik gemiddeld een uur lang met 190 Watt aan de slag was. En dat het niet slecht ging blijkt ook wel uit de vergelijking met de vorige keren. De eerste keer deed ik 1 uur 10 minuten en 20 seconden over de 35 kilometer. Een gemiddelde van 29,9 km/uur. Dat is nu dus iets harder.

Goede training dus ook al was het binnen.