Tacx Trainingsrit: Zaterdagochtend heuvels

Zaterdagochtend_heuvelsTacx Real Life Training
Duur: 01:39:00
Afstand: 50 km
Hoogtewinst: 191 meter
Gemiddelde snelheid: 30,3 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 99 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 156 Watt
Gemiddelde hartslag: 136 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: 2 afleveringen van Homeland
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Natuurlijk had ik dit weekend gewoon buiten moeten gaan fietsen, al vind ik mijn keuze voor de Tacx al een stuk minder erg als ik de heren in België tijdens de Omloop van het Nieuwsblad door de regen zie glibberen. Morgen en maandag heb ik het verzoek gekregen geen trainingen te plannen (daarover dinsdag meer), dus ‘moest’ het er vanochtend van komen.

Na de intervaltraining van afgelopen woensdag, vanochtend een serie waarbij ik eerst 5 km vlak fietste, toen 5 km met 1,3% stijging, daarna 5 km met 1% daling, en dan weer 5 km vlak. Totaal had ik 3x een segment van 5km met 1,3% stijging en 3x een segment van 1% daling.

Al met al een lekkere training, die wat minder lekker afliep. Ik was bezig met het rekken achteraf. Daarbij is een van de dingen die ik ook bij het Spinnen altijd doe, het naar beneden duwen van de hak van één voet. Daarbij schoot nu (nooit eerder gebeurt) die voet (de linkervoet) uit de trapper. Omdat die trapper daarbij laag stond (en dus de rechtertrapper hoog) schoot mijn rechter voet/trapper daardoor hard naar beneden en knalde de linkertrapper met flinke kracht tegen mijn linkeronderbeen. Ik zal jullie een foto besparen. Het is gelukkig alleen maar een stevige blauwe plek én de afdruk van een SPD in mijn onderbeen. Tja, bij het Omloop zagen er een paar een stuk slechter uit na een valpartij.

Deel dit bericht:

1 Comment

  1. Pingback: Koene (@Koene_Rem)

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog