Tacx Trainingsrit: Woensdagavond interval

Woensdagavond_intervalTacx Real Life Training
Duur: 1:00:05
Afstand: 32,39 km
Hoogtewinst: n.v.t. meter
Gemiddelde snelheid: 32,3 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 91 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 177 Watt
Gemiddelde hartslag: 144 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Gravity (2013) met Sandra Bullock als Wall-E
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

De kou van vorige week was bijna voorbij, dus vanavond ruimte voor wat meer inspanning. Ik heb gekozen voor een intervaltraining. Na een rustige opwarming liet ik de weerstand zoals hij was, maar ging ik steeds voor een stukje zo hard mogelijk. Doel was maximaal 500 meter op hoog tempo, maar bovengrens was een hartslag van 180 slagen per minuut. Dat was dan namelijk het teken om weer terug te zakken naar het ‘normale’ niveau en te herstellen.

Ik heb dat vier keer gedaan, toen miste ik mijn eigen marker van 1,5 minuut herstel voor de vijfde. De zesde zat een stukje voor het einde van 60 minuten training dat ik mezelf gesteld had. Al met al voelde het als best pittig.