Tacx Training Hill Repeats

Schermopname (73)Tacx Real Life Training
Duur: 47:43
Afstand: 22,79 km
Hoogtewinst: 180 meter
Gemiddelde snelheid: 28,7 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 103 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 189 Watt
Gemiddelde hartslag: 141 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Tweede deel van Downloaded (2013) + stukje Criminal Minds S09E07
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Gisteren geen Bodypump, vandaag (ongepland) geen CXWORX. Het was duidelijk dat er toch nog wel íets gedaan moest worden om mijn energie kwijt te kunnen. Dus ook vanavond op de Tacx en hetzelfde programma gedraaid als afgelopen woensdag. Maar dan een beetje sneller. De gemiddelde snelheid was nu 28,7 km/uur in plaats van 25,2 km/uur (+ 3,5 km/uur). Het gemiddeld vermogen was +46W ten opzichte van woensdag met nu een max op 289 Watt. Gemiddelde trapfrequentie was +7 omwentelingen per minuut. Daardoor was de gemiddelde hartslag ook wat hoger, gemiddeld 141 slagen per minuut in plaats van 129 slagen per minuut.

Als ik de vermogensgrafieken naast elkaar bekijk, dan zie ik dat ik met name op de eerste drie hellingen meer vermogen gedraaid heb terwijl dat voor de laatste twee qua vermogen redelijk gelijk bleef en ik op het vlakke laatste stukje nu steviger aangezet heb. De snelheidsdip op het stukje 6% blijft stevig, ik vond het ook verrassend hoe hard dat doorwerkt in je totaalgemiddelde. Dat ging toen even van 28,8 naar 28,2 om dan op dat laatste stukje weer omhoog te lopen naar 28,8 km/uur gemiddeld.

Verzachtende omstandigheid voor vandaag was overigens dat ik na 30 minuten een beetje onhandig (muis met draad op tafeltje dat net binnen bereik staat) moest wisselen in XBMC tussen Downloaded (2013) die net afgelopen was en Criminal Minds S09E07. Dat kwam de snelheid gedurende dat stukje (niet vlak overigens op dat moment) natuurlijk niet ten goede. 🙂

Net als afgelopen woensdag na afloop wel het gevoel dat ik even lekker gefietst had. De komende weken worden weer wat gekker met reizen, later thuis dan anders of afspraken in het weekend, dus ik ga kijken of ik er nog zo een paar kan vinden, want het zouden wel eens een paar weken met meer Tacx-trainingen dan anders kunnen worden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
25 januari 2014 16:50

Tacx Training Hill Repeats via @PeterMcAllister http://t.co/MU1h1BjWgk