Tacx Training Hill Repeats

Schermopname (71) Tacx Real Life Training
Duur: 54:22
Afstand: 22,79 km
Hoogtewinst: 180 meter
Gemiddelde snelheid: 25,2 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 96 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 143 Watt
Gemiddelde hartslag: 129 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Downloaded (2013)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Soms sta ik te springen om te gaan sporten, soms moet ook ik het gevecht aan met de gemakkelijke stoel voor de TV. Zeker als het alternatief dan de (in het begin) koude serre is en de Tacx. Bij een groepsles of een tocht buiten is dat nou eenmaal toch net wat anders.
Ik was eerst van plan geweest een van de hartslagprogramma’s te nemen, maar de Tacx kreeg het niet echt voor elkaar om daar dan een weerstand bij te vinden die niet zo zwaar was dat de band ging slippen. Dus de “Hill Repeats” training maar eens gekozen. Zoals je uit de vermogensgrafiek hiernaast kunt zien is dat een training waarbij je een stukje vlak, stukje klim, stukje vlak en dan een stukje stevigere klim afwisselt.

Het ging niet snel, maar zoals je kunt zien met een hartslag die ook alleen bij het laatste stukje (helling 6%) piekte, maar bij de 0% die daarna kwam (het ging nergens bergaf) meteen ook weer inzakte. Eigenlijk dus geen slechte training voor een woensdagavond.