Rondje Zandbos – Bikkeltjesbos


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 37 km totaal
Duur: 01:47:06
Gemiddeld: 20,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 75 omwentelingen per minuut
Weer: 5,5°C, droog, beetje grijs
Omstandigheden: Het bos was hier en daar flink nat, redelijke omstandigheden.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Als je een week achter de rug hebt met één keer Spinningles geven en voor het overige lange dagen met op de verkeerde momenten eten en te vaak Belgisch bier (tja, wat wil je als je in Brussel bent), dan krijg je vanzelf een beetje knijp voor het weekend. Dus eigenlijk ging het best wel goed vandaag. 🙂
Ik had er voor gekozen om een rondje om het huis heen te maken in plaats van een officiële toertocht. Het Zandbos lag er niet overal even snel bij, een aantal delen van de vaste route waren goed modderig. Op zich niet erg, beter goed vies dan een beetje vies, maar het ging natuurlijk niet heel snel op die manier. In het Bikkeltjesbos (waar nog steeds meer zand ligt dan in het Zandbos) fietsen ook wat andere groepjes. Die bestonden voornamelijk uit jeugd (jaar of 10) met begeleiders en die gingen niet zo hard. Ideaal om me aan op te trekken dus (netjes inhalen uiteraard, maar het werkt heel stimuleren).
Het tweede deel van het Bikkeltjesbos werkte het net andersom. Een andere MTB-er (zonder helm!) was op de route erbij gekomen en zat van tijd tot tijd dicht achter me. Normaal gesproken haalt zo iemand je dan in en is je voorbij. Maar deze liet zich steeds een stukje terug zakken, kwam dan weer in de buurt en zakte weer terug. Tamelijk irritant, maar wel goed om door te blijven fietsen.

Volgende week is het weer tijd voor mijn ‘thuistoertocht‘, dan wil ik eigenlijk toch ‘gewoon’ voor de 70km gaan (zou voor deze tocht voor het eerst zijn, maar dit jaar wel al een paar keer eerder gedaan). Dus even kijken of ik deze week wat meer beweging in kan plannen.

p.s. Als voorbeeld dat je brein gekke dingen met je kan doen: onderweg kwam ik een man tegen die een pijp rookte. In het voorbijgaan rook ik zijn pijp en dacht meteen “Il fume une pipe!”. Maar ook nu waar ik ook keek “pas de singe sur la branche”.

Waarom? Nou, gisterenavond had ik een aantal filmpjes van Eddie Izzard zitten kijken op YouTube. En dat kwam weer omdat hij ook heel kort voor kwam in InRealLife. En dit was een van die filmpjes:

Tja… 😉

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
15 december 2013 20:01

Rondje Zandbos – Bikkeltjesbos met Eddie Izzard – http://t.co/m3cPPqscW1 http://t.co/t0KhuNOqoF

trackback

[…] Daarom wat mij betreft prima idee ook al omdat ik van de in totaal 67 km van vandaag toch maar een deel echt vaker […]