Tacx Trainingsrit Slopetraining

Slopetraining 8-12-2013Tacx Real Life Training
Duur: 01:09:35
Afstand: 34,99 km
Hoogtewinst: 192 meter
Gemiddelde snelheid: 30,2 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 105 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 168 Watt
Gemiddelde hartslag: 154 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Een aantal lectures van de Coursera Data Analysis MOOC
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Ik kan het niet helpen. Soms ben ik gewoon lui. En zo volde ik gisteren al dat ik eigenlijk helemaal geen zin had om vandaag mijn MTB weer te pakken om het veld in te gaan. Geen idee waarom precies, lichamelijk geen klachten of zo, maar ik had zin om rustig te ontbijten en om vanmiddag geen fiets te hoeven poetsen.
Dus, zo gezegd zo gedaan, hoewel de rest van het gezien nog rustiger aan deed, stapte ik om 9 uur op de Tacx. Schuifdeuren van de serre weer van het slot af zodat ik die tijdens het fietsen steeds verder open zou kunnen zetten. Een verzameling weblectures van de Coursera Data Analysis MOOC in VLC-player (inclusief ondertitels zodat ik de audio niet keihard hoefde te zetten) en als programma dezelfde Slopetraining die ik een paar weken geleden geproduceerd had en toen ook voor het eerst gereden heb.

Het aardige daarbij is/was dat ik nou mijn rit van toen als uitdager kon laden voor de rit van vandaag. Ik kon dan ook al snel zien dat ik vandaag een net wat langzamere start had dan de vorige keer, want al op het eerste stukje had ik opeens (ik had er niet meteen op gelet) een achterstand van 1 minuut. Natuurlijk is dat een stimulans om even wat sneller te fietsen, maar ook de vorige keer had ik natuurlijk niet op mijn dooie gemak de training afgewerkt. Het wegwerken van die achterstand leek haast onmogelijk. Bergop bij de eerste klim gooide ik wat meer snelheid in de strijd. Dat werkte wel een beetje, maar ten koste van een gemiddeld flink hogere hartslag. Uiteindelijk haalde ik mezelf bij tijdens het steilere stukje (nog steeds maar 3% stijging hoor) van de tweede klim. Bergaf was er niet veel uit te lopen, maar ik zie dat ik het de vorige keer op het laatste vlakke stuk een beetje heb laten liggen. Daar wist ik uiteindelijk de voorsprong op de vorige keer uit te bouwen naar 45 seconden. Niet enorm veel op een heel uur, gemiddeld een luttele 0,3 km/uur sneller.

Wat ik deze keer niet gedaan had, en wel weer ga doen, is eerst een minuut of vijf warmfietsen zónder dat het programma aan staat (en zonder dat de ’teller loopt’). Alleen wat strekken en rekken vooraf is eigenlijk wat weinig. En natuurlijk zou ik daar ook het eerste vlakke stuk voor kunnen nemen, maar ik merk dat ik het ‘achter mezelf aan’ (of liever nog ‘voor mezelf uit’) fietsen tijdens zo’n Tacx training wel heel prettig en stimulerend vind. Ik had er nu al een stuk cooling-down en rekken bij achteraf (dat je dus ook niet in de registratie ziet), dat ga ik nu dus ook gewoon vooraf doen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
8 december 2013 19:54

Niet op de MTB vandaag, wel binnen op de Tacx – http://t.co/7e3Czd9ow6

trackback
10 december 2013 10:26

Tacx Trainingsrit Slopetraining Via @PeterMcAllister
http://t.co/T53csQ9zQl