Tacx Trainingsrit Slopetraining

Slope_trainingTacx Catalyst Training
Duur: 01:10:20
Afstand: 34,99 km
Hoogtewinst: 193 meter
Gemiddelde snelheid: 29,9 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 98 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 160 Watt
Gemiddelde hartslag: 134 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Eerste deel van Public Enemies (duurt totaal 140 minuten)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Als ik de gebruiksaanwijzing van mijn Tacx ooit gelezen had, dan had ik het waarschijnlijk kunnen weten, maar ik wist tot vandaag niet dat mijn Tacx ook een “Free cycling” modus heeft. Ik las het in de review door DC Rainmaker van de Tacx Genius. En die modus zit dus ook op mijn Tacx.

Het idee is eigenlijk heel simpel: je kiest een maat, in mijn geval heb ik gekozen voor “slope” (helling dus) en start dan je training. Je begint bij 0% (vlak dus), ideaal om even op te warmen. Na een tijdje kun je met de controller op de stuur van je fiets de hellingsgraad verhogen of verlagen. Je drukt gewoon op de knop naar boven of naar beneden. Als de Tacx 10 seconden lang geen wijziging van de instelling meer ziet, dan wordt het nieuwe percentage ingesteld.

Ik begon met een vlak stuk, verhoogde de helling daarna naar 1%, een tijd later naar 1,5% en even naar 2%. Toen koos ik voor een stuk afdalen met -1%, een tijdje vlak, weer wat stijgen, dalen en vlak.
Bij de afdeling ging de snelheid uiteraard een flink stuk omhoog, maar het getrapte vermogen ook omdat ik flink bijschakelde en het tempo opvoerde. Bij het laatste stukje klim ging het ‘maar’ met 3% omhoog, maar omdat ik daar een tijdje de snelheid tegen/boven de 30 km/uur hield, ging het vermogen daar ook even door het dak.

Bij de gekozen training kun je in principe elk moment er voor kiezen om te stoppen. Ik vond het na bijna 35 km voor vanavond voldoende. Aardig is dat de training nu opgeslagen is en ik dus volgende week dezelfde training weer kan fietsen. Als ik dat wil. Want ander kies ik een andere training. Naast helling kun je ook kiezen voor vermogen of hartslag. Handig als je bijvoorbeeld duurtraining in een bepaalde hartslagzone wilt uitvoeren. Ik ga vaker gebruik maken van deze “Free cycling” modus. Want of ik nou zogenaamd door de Alpen fiets of dit doe, mijn fiets staat de hele tijd stil op zijn plek.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
20 november 2013 23:05

Tacx Trainingsrit Slopetraining – http://t.co/4ToncffwWp http://t.co/SPnoTy0QWo

trackback
21 november 2013 09:36

Tacx Trainingsrit Slopetraining Via @PeterMcAllister http://t.co/g2IHXNAEe6

trackback

[…] (inclusief ondertitels zodat ik de auto niet keihard hoefde te zetten) en als programma dezelfde Slopetraining die ik een paar weken geleden geproduceerd had en toen ook voor het eerst gereden […]