Herfst MTB tocht


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 69,09 km totaal
Duur: 03:14:46
Gemiddeld: 21,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Weer: 1,0°C-5,0°C, Bijna hele rit droog, beetje regen gehad.
Omstandigheden: Route was goed droog, maar er zaten pittige stukjes bij, vooral (weer) in de laatste 5 km over de nieuwe MTB-route bij Helmond.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ook vandaag weer een “thuis-tocht”, d.w.z. een tocht waarbij ik de auto thuis kon laten en zelf lekker op de fiets naar de start kon fietsen. Nu iets meer dan 8 km, prima te doen dus. Het was fris vanochtend, maar droog en dan is zo’n stukje over de weg een prima warming-up voor de tocht zelf. Start was ook nu weer vanaf de Wielerbaan Sportpark Rijpelberg. Ik zeg “weer”, omdat ik als ik  deze tocht vorig jaar ook gefietst heb, toen met een kortere afstand, maar wel exact dezelfde gemiddelde snelheid. Ook dit jaar lag het bos er eigenlijk heel goed bij.  Natuurlijk, er zaten wel stukjes bij die pittiger waren. Zoals na de eerste splitsing (waar de 33 en 40 km linksaf gingen en de 44 en 51 km rechtsaf) waarbij de route door een maisveld liep (de mais stond er niet meer) en het enige “pad” datgene was dat door de fietsers vandaag gevormd was. Ook daarna kwamen er op dat stuk nog een paar stukjes waarbij het leek alsof de organisatie gedacht had “die willen wat verder fietsen, moet kunnen”.  En het kon ook wel, want ook dat stuk werd gevolg door een stukje verharde weg waarbij je weer bij kon komen.

En natuurlijk zat het venijn hem ook vandag in de laatste paar kilometers. Daarbij moesten we eerst weer eens om Berkendonk heen. Daar waait het altijd (nu regende het ook) en de grond is daar volgens mij na 3 weken met 30°C en zon nog nat. Na die plas krijg je een mooi technisch stukje, dit jaar gevolgd door een tocht door de nieuwe permanente route door de Bakelse Bossen. De nieuwe route was in vergelijking met de vorige keer al een stuk beter te berijden, maar nog steeds zwaar met veel draaien, keren, heuveltjes, kortom een technisch stuk dat niet snel gaat en lekker pittig is voor je benen als je er al bijna 60 km op hebt zitten. Als je op de detailkaart bij garmin.com kijkt, dan zie je echter dat ik ook dat overleeft heb want de terugreis ging lekker snel.

Ik had vandaag ook weer een “de tijd gaat vertraagd voorbij” momentje waarbij ik net wat snel op een bochtje af ging, een stevig boom (waar ik omheen moest) in slow-motion op me af zag komen, maar nog net op tijd de fiets en mezelf er omheen kon sturen. Oef.
Dé deelnemer van de dag is voor mij vandaag Roel. Tenminste ik denk dat hij zo heet omdat een van de mannen die met hem mee fietste riep “Hé Roel, doe eens niet zo hard, we kunnen je niet bijhouden!”. Ik schat Roel op een jaar of 10 maximaal. Klein ventje in clubkleding (kon niet zien welke club, sponsor was Swinkels Grondwerken) uit Helmond ging als een razende over het technische stukje van het parkoers vlak na de start (aan de andere kant van de Berkendonk plas). En hij ging inderdaad snel! Na de eerste splitsing ben ik hem uit het oog verloren, zij gingen met z’n drieën linksaf (33 of 40 km), ik rechtsaf. Maar die komt er wel. 🙂
En het grappigste shirt dat ik vandaag gezien heb is die van GOSANDEKANT.nl (je moet hem even hardop lezen!). Al was het natuurlijk een helemaal verkeerde naam, of eigenlijk een verkeerde plek om hem neer te zetten. Ik zag hem namelijk op de rug van een langzamere deelnemer aan de tocht. Ik neem niet aan dat het een uitnodiging aan mij was om dat te roepen als teken dat ik aan hem voorbij wilde?
Daarnaast bonuspunten voor de vereniging (TC Buitenlust ’68) voor wat betreft creatief (en juist) gebruik van bestaande routes. Zo hebben we de vaste route door het Bikkeltjesbos in drie verschillende delen gevolgd, maar wel steeds in de juiste rijrichting.  Leuk, omdat een route die ik al kende zo toch weer net wat anders werd.

Conclusie: lekkere tocht weer.  🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
24 november 2013 14:25

Herfst MTB tocht. 69,09 km, 21,3 km/uur gem. Lekkere tocht met pittige stukjes. #mijntoertocht http://t.co/FRG1Ng1Jsz http://t.co/1KQ6uT7CC6

trackback
24 november 2013 16:17

Herfst MTB tocht Via @PeterMcAllister
http://t.co/PKAdETkKqJ