Tacx Trainingsrit – deel 2

Tacx_deel_2_6-11-2013Tacx Real Life Training
Duur: 38:11
Afstand: 19,99 km
Gemiddelde snelheid: 31,4 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 97 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 152 Watt
Gemiddelde hartslag: 137 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: The Walking Dead S03E08 + stuk van S03E09
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Nadat de Tacx bij het eerste deel ongewild op pauze ging, koos ik voor deel twee een relatief vlakke track van zo’n 20 km. Dat bracht het totaal op een dikke 30 km en iets meer dan een uur fietsen.

Geen heftige klimmen erbij, gewoon lekker voor het eerst sinds anderhalve week wat meters maken op de Tacx. En de conclusie dat ik me na het fietsen beter voel dan dat ik me vooraf voelde. Betekent dat ik morgenavond ook weer zou moeten kunnen gaan bodypumpen.

Deel dit bericht:

4 Comments

 1. Pingback: Koene (@Koene_Rem)
 2. Hmmm ik was op zoek naar Tacx issues zodoende kwam ik op je blog maar ik ben blij dat ik niet de enige ben met haperende Tacx software die spontaan stopt halverwege een training.
  Ik vind dat trouwens super storend want meestal moet je al moeite doen om je ertoe te zetten en als je al lekker warm en bezweet bent weer af moet stappen om weer opnieuw alles aan te zetten.

  Ik heb je blog bij mijn wielerblogs gezet en zal af en toe blik werpen.

  Groet Erik

  1. Hoi Erik,

   Tacx is berucht op dit gebied. Overigens heb ik inmiddels gemerkt dat als dit gebeurt (dus als de Tacx denkt dat ik pauze hou terwijl dat niet zo is), ik gewoon moet doorfietsen. De data wordt namelijk wel nog geregistreerd en de weerstand wijzigt gewoon volgens de route. Ik deed dat namelijk de keer erna wel (doorfietsen) en op een gegeven moment sprong hij weer gewoon verder. Voor de data die ik daarna voor Garmin Connect exporteerde had dat geen negatief effect (in de Tacx software zie je die pauzeperiode wél geregistreerd staan). Niet optimaal, maar het werkt gelukkig wel.

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog