Tacx trainingsrit

training_23-10-2013Duur: 01:05:08
Afstand: 34,19 km
Gemiddelde helling: 0 %
Gemiddelde snelheid: 31,5 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 112 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 143 Watt
Gemiddelde hartslag: 135 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Eerste gedeelte van World War Z. Beetje als The Walking Dead maar dan met Brad Pitt
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Het was al weer een tijdje geleden dat ik binnen op mijn Tacx gefietst had. Voornamelijk omdat het toch een beetje de status van “laatste optie” gekregen had. Als het echt niet mogelijk was om buiten te fietsen én er was geen mogelijkheid om te gaan Spinnen (of Spinningles te geven), dan was de Tacx er ook nog. Daar kwam dan ook nog bij dat ik om er gebruik van te kunnen maken steeds eerst mijn laptop aan moest sluiten.
Sinds deze week is dat probleem opgelost en hangt er een permanente oplossing aan de Tacx waardoor het wat gemakkelijker opstappen is. Dus vanavond weer eens thuis binnen trainen. Ik was/ben van plan om ook een aantal interval gerelateerde trainingen samen te stellen voor mezelf, maar merk dat ik nog steeds wel prettig fiets op (jawel) een track die ik samen gesteld heb op basis van een GPX bestand van de eerste 34 km van de Fietselfstedentocht. Een per saldo vlakke rit met toch de nodige kleine klimmetjes er in die voorkomen dat je alleen maar op de automatische piloot kunt fietsen, en met ook ruimte voor een rustige start (cooling down doe ik overigens nadat de tijdwaarneming gestopt is!).

Het was een relatief rustige trainingsrit, ik heb ditzelfde traject al eens in iets minder dan een uur gefietst, maar dan moet je meteen vanaf de start al gas geven en toen lag mijn gemiddelde hartslag met 154 slagen per minuut ook wel een stuk hoger dan vanavond. Hoe dan ook, het voelde goed, ook al was het schakelen op de Shimano-set van de Gazelle weer even wennen ten opzichte van de Campagnolo shifters van de  Ridley Fenix.
Het zal wel niet de laatste keer zijn geweest deze ‘winter’. 😉