Rondje Zoutelande – Domburg – Veere


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 40,84 km totaal
Duur: 01:30:33
Gemiddeld: 27,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 78 omwentelingen per minuut
Weer: 8,0°C-14,0°C, droog op de laatste 3 km na.
Omstandigheden: stevige wind tijdens deel 2
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Na de regen van gisteren, die ook voor mij voldoende reden waren om te kiezen voor activiteiten waarbij we allemaal droog bleven, schreeuwde alles in mijn lijf vanochtend om een mogelijkheid om die chips, cola en pizza van gisteren (tja) er even goed uit te fietsen. Zeker omdat ik door de zon gewekt werd (om 9 uur!) in plaats van door mijn wekker (lang leve de herfstvakantie). Dus ging ik er vanochtend op uit voor een tochtje van zo’n 40 km. De temperatuur bij vertrek was (volgens mijn iPhone) zo’n 11,0°C dus koos ik oko vandaag voor drie laagjes boven (ondershirt, thermosshirt korte mouw, fietsshirt korte mouw), in combinatie met een bibshort met korte pijpen en armstukken / beenstukken. Het warmere spul kan dan nog even blijven liggen totdat het écht koud wordt.

Had ik afgelopen zaterdag nog uitgelegd dat ik bij het uitstippelen van een eigen tocht altijd de wind in de gaten hield (tegen op het eerste deel, mee op het tweede deel), vanochtend had ik dat niet gedaan. In plaats daarvan was ik uitgegaan van het deel van de tocht dat ik al kende (dat eerst) zodat ik bij verdwalen dat in ieder geval niet zou missen. Want dat eerste stuk vanuit Zoutelande liep heel mooi door de duinen en bossen, via West Kapelle  naar Domburg. Het asfaltpad door het bos in de duinen lag bezaaid met takken en bladeren, maar op een MTB heb je daar natuurlijk geen last van.

Normaal gesproken, als we met z’n vieren dit stuk op een gewone fiets deden, dan was Domburg pauzeplek (warme chocolademelk en lunch) waarna we dan weer omdraaiden richting Zoutelande. Nu ging het voor mij door het centrum verder. Ik wist dat ik na Domburg niet de grote weg moest volgen, maar links af de duinen weer in moest. Hoewel ik de route natuurlijk vooraf op mijn Garmin had kunnen inplannen, maakte ik vandaag gebruik van de bordjes en een blik vooraf op de kaart (om de plaatsnamen die ik moest volgen te bekijken). Dat ging goed. Na Domburg stond de weg de duinen in duidelijk aangegeven en waar het eerste stuk nog allemaal asfalt was geweest ging het pad nu over in gravel. Nice. 🙂

Niet om met een racefiets te doen, met een stevige stadsfiets kon het ook, maar wel zo lekker als je op een MTB zit. Dan wil je immers op plekken komen waar je op je racefiets niets te zoeken hebt. Na/bij Vrouwenpolder merkte ik het gevolg van het in deze richting fietsen van de route: ik draaide tegen de wind in. Tot Veere was het hard werken, daarna draaide ik richting het zuiden en kwam de wind meer van opzij dan van voren, maar het ging wat minder soepel dan het eerste deel (gemiddeld over die 18 km ging het met 26,1 km/uur versus de 28,0 km/uur gemiddeld voor de eerste 22 km). Op zo’n 3 km voor Zouteland begon het weer licht te regenen. Dat was iets eerder dan verwacht, maar voor die paar laatste kilometers ging ik mijn regenjas niet meer aantrekken.

Ondanks de wind toch een lekker tochtje. Ook voor morgen is nog regen voorspelt, maar niet de hele dag, dus wie weet zit er dan ook nog wel een ritje in. Dan wil ik eigenlijk de rit wat langer maken, bijvoorbeeld ook via Vlissingen en Middelburg. Dat maakt de tocht maar zo’n 10km langer, maar levert wel weer wat andere mooie stukjes fietroute op. We zullen zien.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
14 oktober 2013 13:30

Rondje Zoutelande – Domburg – Veere (40km) Lekker fietsen op een paar dikke banden. http://t.co/CBC33ld4hc

trackback
14 oktober 2013 18:03

Rondje Zoutelande – Domburg – Veere #ActiveGeek http://t.co/qZ9h5WMG2M