Rondje Deurne – Boekel – Erp – Deurne


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 52,39 km totaal
Duur: 01:45:38
Gemiddeld: 29,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 94 omwentelingen per minuut
Weer: 16,0°C-20,0°C, Droog maar met stevig briesje (19 km/uur) vanuit NW richting.
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

De Garmin geeft 31,0 °C als maximum temperatuur aan, maar zó warm was het vanmiddag ook weer niet. Die temperatuur kwam doordat hij een tijdje in de serre gestaan heeft terwijl ik de draadloze zender voor trapfrequentie en snelheid aan het vervangen was (heerlijk als je dat moet doen als je op het punt staat de deur uit te gaan). Maar lekker warm was het wel. Volgens mij pas de tweede keer dat ik vanaf de start zonder armstukken en beenstukken gefietst heb. En ik was er ook wel aan toe. Om verschillende redenen kon ik niet al vanochtend de deur uit, dus pas om een uur of vier. Ik had mijn “ongeveer route” een beetje strategisch gepland: eerst in Noord / Noordwestelijke richting zodat ik het eerste deel de wind tegen zou hebben. Windkracht 3-4 klinkt niet als heel hard, maar ik ben niet zo’n beste “tegen de wind in” fietser als ik alleen ben en niet van tijd tot tijd achter een brede rug kan schuilen.

Ik heb daarom deze tweet maar in mijn achterhoofd gehouden vandaag ;-):

Later op de dag fietsen heeft als voordeel dat de temperatuur vaak een stuk prettiger is dan om een uur of 7, maar het heeft ook een aantal nadelen. Zo moet je een stuk alerter zijn op andere fietsers. Dat kunnen zowel gezinnen met kinderen als semi-bejaarden zijn. Op tijd bellen is dan het devies want hun reactiesnelheid ligt, ook als ik tegen de wind in fiets, een stuk lager dan je steeds verwacht. En ik wil nou eenmaal een beetje netjes inhalen (ik zeg serieus altijd “dank je” bij het voorbij rijden).
Een tweede nadeel is dat op zondag in de middag er ook veel meer activiteiten zijn. Zo hadden ze in De Mortel de weg door het centrum afgezet voor een fanfare die midden op straat zat. In Gemert hadden ze zowel wegwerkzaamheden als muziek op de straat en in Erp hadden een wielerronde door het dorp. Och ja, het was even zoeken, maar via De Mortel en Gemert kwam ik toch in Boekel en via de markt met het beeld ter ere van Leontien van Moorsel dat daar staat en het extra rondje in Erp kwam ik via Beek en Donk en Aarle-Rixtel toch weer terug in Bakel en Deurne.
Een rondje van net iets meer dan 50 km. De eerste dik 20 km tot aan Boekel gingen tegen de wind in maar met 27,4 km/uur gemiddeld, de 30 km terug gingen met 31,6 km/uur gemiddeld. Lekker ritje dus. Volgend weekend weer een gewone toertocht. Dat wordt dan waarschijnlijk de Van Gogh tocht vanuit Nuenen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
19 juli 2013 21:20

Leuke blog! “Rondje Deurne – Boekel – Erp – Deurne” http://t.co/Psdm8UaoTa via @PeterMcAllister #LetOpTweet