Rampigada Santa: loodzwaar maar doodsaai (of toch niet?)

Ik heb wel eens vaker filmpjes gedeeld van duizelingwekkende afdalingen door steden of landelijke gebieden. Dat was steeds materiaal waar je hoofd van ging duizelen. In Italië hebben ze het vorig jaar bij de Rampigada Santa anders aangepakt. Daar gingen de deelnemers niet naar beneden, maar naar boven. En het was niet zomaar een hellinkje:
hellingsprofiel
Het parkoers was 2 kilometer lang en klom van 18 meter hoogte naar 343 hoogte, met een gemiddelde stijging van 16,2%, uitschieters naar bijna 20% en nooit minder dan 10%. Oef.

Maar het filmpje (zie hierboven) is 18 minuten lang doodsaai om naar te kijken. Daar is niets van te maken. Of toch wel?

Nou, als je nou de camera niet op het stuur van de deelnemer zet, er geen integrale weergave van 18 minuten van maakt, er een lekker muziekje onder zet….en de deelnemer zonder voorwiel die berg op gaat? Hij doet er 18 minuten en 40 seconden over. Indrukwekkend. De deelnemers was overigens niet zomaar een willekeurige deelnemer, het was “Magico Tempe” die vaker zulke stunts uithaalt. Nu nog ondertitels onder het interview en de video is klaar.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
27 mei 2013 07:58

RT @PeterMcAllister: Rampigada Santa: loodzwaar maar doodsaai (of toch niet?) http://t.co/aZcL3KyjhC #fietsen #italie #bergop #magicotempe