Rondje Workum-Bolsward-Sneek

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 67,75 km totaal
Duur: 02:13:50
Gemiddeld: 30,4 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 90 omwentelingen per minuut
Weer: 8,0-°C-13,0°C, Droog, nauwelijks wind
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer. Lekker tochtje voor het ontbijt.
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Toen ik terug bij het hotel kwam zei de jongedame van de balie vriendelijk “ze zeggen altijd: nooit de dag van tevoren trainen!”. Zoals gezegd, ze bedoelde het heel vriendelijk, maar ik had het helemaal niet gezien als trainen toen ik vanochtend om 6 uur stilletjes de badkamer van onze verdieping/familiekamers in het hotel in Workum opzocht om me stilletjes aan te kleden. Ik had een week niet op de fiets gezeten en ik wist nog van vorig jaar hoe fijn mijn benen het toen ook de dag vooraf gevonden hadden om even aan het werk te mogen. En ik wist ook dat ik daar de dag erna zeker geen last van heb gehad.
En het was ook gewoon weer heerlijk weer. Het was nog niet heel erg warm bij de start, een graad of 8, maar zo goed als windstil. Ik vertrok rustig van Workum richting Bolsward. Morgen zouden dat de laatste 12 km zijn van de tocht. Het is een goed stukje weg/fietspad. Fijn mocht je het dan al wat zwaarder hebben. Door Bolsward ging het daarna richting Sneek, dat is morgen het eerste deel van de tweede lus (start is in Bolsward, dan kom je er een keer door op weg naar Sneek en de finish is in Bolsward).

Ik wist dat het na Sneek even goed opletten was om mijn geplande route te volgen, dat lukte niet helemaal maar dankzij het lijntje voor me op mijn Garmin kwam dat allemaal toch weer goed. Na Sneek had ik de wind in de rug en ging het tempo rustig wat omhoog. Deels ook omdat ik eigenlijk wel graag om half 9 weer in Workum was, ik wist dat de rest van het gezin dan zou gaan ontbijten. Uiteindelijk haalde ik dat net niet helemaal, we hebben wel samen ontbeten, en toch een stukje rapper dan het morgen zal mogen gaan.

Grappig gegeven: er zitten twee pieken qua snelheid in de grafiek. Dat is geen meetfout, ik ging daar echt twee keer dik 45 km/uur, terwijl de omgeving hier toch echt zo plat als het spreekwoordelijk dubbeltje is. De oorzaak: het Jeltesloot Aquaduct en het Galamadammen Aquaduct. Daar was het gemakkelijk tempo maken 🙂

Ook morgen ben ik weer live te volgen via Endomondo. Als buienradar.nl gelijk krijgt, dan wordt het weer heerlijk fietsweer.

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Rondje Workum-Bolsward-Sneek”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog