Rondje Zandbos

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 17,81 km totaal
Duur: 01:04:21
Gemiddeld: 16,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 69 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 167 slagen per minuut
Weer: -10,0°C, Droog, sneeuw.
Omstandigheden: Het was vooral koud aan mijn tenen, maar redelijk te doen.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Hoewel gisteren niet de beloofde 10-15cm sneeuw gevallen was, was één ding gisterenavond al duidelijk: de voorspellingen voor het weekend zouden voor een groot deel wél uitkomen. En dat zou betekenen dat het vandaag (zaterdag) zou blijven vriezen na een nacht met stevige vorst en morgen (zondag) zou het gaan regen en dooien. Dat had tot gevolg dat veel toertochten, o.a. de Pedaleurscross in Malden, uit voorzorg afgelast waren. En daarom moest en zou ik vanochtend nog even genieten van het witte landschap. Ik wist dat het al lang niet meer ongerept zou zijn aangezien er vannacht geen nieuwe sneeuw was gevallen, maar dat mocht de pret niet deren.

Vanwege de kou vertrok ik niet al te vroeg, tegen 9 uur pas. De Garmin geeft aan dat het toen +13°C was, maar dat kwam omdat de fiets in de serre gestaan had en daar was het blijkbaar zo warm. Uiteindelijk zakte ook de temperatuur zoals de Garmin hem gemeten heeft naar zo’n -9°C/-10°C. Ondanks dat was het echter goed te doen. Alleen mijn tenen, die werden uiteindelijk redelijk koud.

Je ziet hieronder dat mijn overschoenen bevroren waren tegen de tijd dat ik weer thuis was:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Ik heb niet helemaal de ‘normale’ route kunnen volgen door het Zandbos. Want de sneeuw was niet alleen tegen de bomen blijven plakken, maar ook tegen de paaltjes die aangeven hoe de route loopt. En ik ken hem nog niet uit mijn hoofd.

Ik had de GoPro Hero 2 weer op mijn stuur zitten.Hieronder kun je alvast wat foto’s zien die ik gemaakt heb van de opname:

Tja, en als je dan een camera op je stuur hebt zitten die de hele rit opneemt, dan loopt die camera ook als je, terwijl je bijna thuis bent, in een bocht tóch nog onderuit gaat met je fiets. Ik heb het stukje ook in de bijgeknipte video laten zitten.
Sneeuw in het Zandbos

De Ridley had het ook koud. Toen ik in het Zandbos aan kwam wilde hij voor niet van groot blad naar klein blad schakelen en bij thuiskomst heb ik hem maar weer op een plek gezet waar het niet té warm was zodat alle ijs en modder langzaam van hem af kon smelten.
De SPD-trappers raakten tijdens de tocht ook redelijk vol met ijs en dat maakt het inklikken dan een stuk moeilijker. Morgen slaat de dooi weer toe, dan kan hij wat gemakkelijker schoon gemaakt worden en ingesmeerd worden. Ik moet me toch maar eens inlezen in het beschermen van een MTB tegen dit soort temperaturen en omstandigheden.

Al met al was het een heerlijk tochtje. Niet snel of heel lang, maar wel lekker en met zo af en toe een stop om wat langer van de omgeving te genieten. 🙂

[update] De video is nu ook beschikbaar, een uur terug gebracht naar 12 minuten:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Mijn crash zit tegen het einde van de video.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog