Tip voor de thuisspinners: SpinningMusic

SpinningMusic Er gaat natuurlijk niets boven het in een groep onder begeleiding van een instructeur lekker een uurtje er tegenaan in een Spinning les. Maar als je thuis een Spinning fiets hebt staan, of als je op je sportschool tussen de reguliere lessen door zelf een uur tekeer wilt gaan op een Spinning fiets, dan is het wel handig als je wat muziek hebt om op te fietsen.

Als je daarvoor inspiratie wilt opdoen, dan kan ik je de site Spinning Music van harte aanbevelen. Je vindt er niet alleen voorbeelden van complete lessen, maar ook overzichten van muziek per soort training (Warming-up, Klimmen, Jumps, etc.) of lijsten die door bezoekers zijn samengesteld.
De site wordt bijgehouden door Cynthia, een Spinning instructrice uit Canada. Je zult er geen downloadlinks vinden voor de muziek, dat zou ook niet erg legaal zijn, maar je kunt de tracks redelijk eenvoudig vinden op basis van de titels (zoeken in iTunes of op YouTube).

Dus als je op zoek bent naar goede muziek om op te Spinnen, dan kan moet je er zeker eens een kijkje nemen!