21e Klaver van Brabant


Grotere kaart weergeven
Totaal: 101,46 km totaal
Duur: 03:27:08
Gemiddeld: 29,39 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 84 omwentelingen per minuut
Weer: 5-10°C, Droog.
Omstandigheden: Mooie tocht! Stevige wind tijdens de laatste 10km terug naar huis.
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Het was deze week even noodgedwongen een herstelweek. Dinsdag merkte ik dat ik de keelpijn/verkoudheid van mijn echtgenoot over genomen had en wat volgde waren een paar dagen van “er doorheen slepen” met Paracetamol. Maar dus geen training op woensdag en ook geen Bodypump op donderdag. Vandaag niet fietsen was me echter te ver gegaan, maar dat er geen 140km in mijn benen zaten was wél duidelijk. Dus daarom voor de 80km ingeschreven bij de 21e Klaver van Brabant. Omdat start in Asten was, ging ik er op de fiets naar toe, daarmee kwam het dagtotaal dan toch nog net boven de 100km.

De 21 Klaver van Brabant heeft twee startpunten. De ene in Asten zoals gezegd, de andere in Zijtaart. Daar was voor de starters uit Asten ook de pauzeplek, maar na 50 kilometer alleen fietsen ging het eigenlijk allemaal nog best wel soepel en dus had ik geen trek in een stop. Daardoor sloot ik in Zijtaart net aan achter een groep van 20 renners van TC Nuenen die daar vertrokken. Die trokken stevig door. Had ik de eerste 50 kilometer een rustige 29-30km/uur aangehouden, nu ging het opeens naar 32-34km/uur. Ik wist niet of ik dat nog de resterende 40km naar Asten vol zou gaan houden, maar de route zorgde er al voor dat ik niet echt hoefde af te haken. Na een kilometer of 15 splitste die zich namelijk in rechtsaf voor 80km en rechtdoor voor de 100 en 120km. Daar ging ik dus rechtsaf en TC Nuenen ging rechtdoor. Ook prima.

Na weer 10 kilometer werd ik ingehaald door een groepje van 7 heren en 2 dames. Niet allemaal van één club, een aantal in ieder geval uit Boxtel. Ik probeerde aan te haken en dat lukte, ondanks dat hun snelheid nog hoger lag. Hoewel ze ook wel 32-33km/uur reden, ging het als we de wind in de rug hadden ook gemakkelijk door naar 37-38km/uur. Toch heb ik me niet laten kennen en heb ze bij weten te houden totdat we in Asten waren. De gemiddelde snelheid voor de 91km die ik toen op de teller had staan was 29,9km/uur.

En toen kwam de man met de hamer. En heftig. Ik had voordat ik uit Asten weer richting Deurne ging nog even een banaan gegeten, drinken had ik ook nog wel. Maar de wind stond pal van voren voor die laatste 10km terug naar huis. En mijn benen zeiden: “Toedeledokie” en lieten mij op mijn fiets achter. Dat was dus stampen terug naar Deurne. De 28km/uur haalde ik niet. Mijn gemiddelde zakte door die laatste 10km terug van die 29,9km/uur naar 29,39km/uur voor het totaal. Tja. Moet je natuurlijk op een dag dat je niet 100% bent ook maar niet zo met je krachten smijten.

Maar…de tocht was perfect. Het was een mooie route. Het weer was mooi, het was droog, niet te koud, de omgeving was mooi. Op die laatste 10km na was het een heerlijk rondje rijden. En nu, na een lekker warm bad, zijn die ook al weer bijna vergeten. En er is één ding wat je weet in zo’n geval: gewoon blijven trappen want anders kom je niet thuis. 🙂

Volgende week  waarschijnlijk weer naar Eindhoven, voor de voorjaarstocht van TC Wilhelmina . Dat zijn ook 100km. Dan ga ik wel even lui met de auto naar de start denk ik.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
16 april 2012 10:56

Hamer, had je onderweg dan wel genoeg gedronken en gegeten?