Lijkt Spinning op een hartaanval?

spinning Denk je dat je gezond bezig bent, kom je opeens een bericht tegen met de titel “Spinning geeft dezelfde symptomen als een hartaanval“. Gelukkig wordt er niet gezegd dat Spinning een hartaanval veroorzaakt, maar het blijkt wel zo te zijn dat het niveau van het hartenzym Troponine T in je bloed sterk kan toenemen na een uurtje Spinning. En laat dat nou net een van de biomarkers te zijn waarop gecontroleerd wordt als het vermoeden bestaat dat iemand een hartaanval gehad heeft.

Naast het feit dat natuurlijk eenvoudig te achterhalen is of iemand net aan Spinning deelgenomen heeft (het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat je een lichte hartaanval *tijdens* Spinning gehad hebt), blijkt het ook zo te zijn dat het niveau troponine T bij de Spinning deelnemers heel snel weer daalde, na 24 uur was er geen verhoging meer te meten, terwijl na een hartaanval dit niveau nog 1-2 weken verhoogd kan blijven.

Het is maar dat je het weet als je de volgende keer bij de dokter komt!

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog