Suunto Zoop logs inlezen op je Android telefoon

Bij Apple roepen ze al heel lang dat de PC / laptop verleden tijd is. Daar roepen ze dan uiteraard ook achteraan dat hun iPad of iPhone dé vervanger gaat worden.

Nou gelooft ook Apple niet helemaal in die uitspraak, daar verkopen ze teveel Macbooks voor. Maar deels hebben ze er gelijk in als je het vertaald als “steeds meer functies die voorheen alleen op een pc/desktop uit te voeren waren, zijn nu ook op een mobiel apparaat uit te voeren”.

Denk maar eens aan het verzorgen van je bankzaken via je telefoon.

Maar dat ik mijn Suunto Zoop duikcomputer, indertijd (2010 !) met afstand de goedkoopste beschikbare duikcomputer, met de bijbehorende speciale Zoop USB-kabel inmiddels “gewoon” aan de USB-C hub van mijn Samsung Galaxy S9 zou kunnen hangen en hij dan direct herkend zou worden door de geïnstalleerde (gratis) Subsurface-mobile app dat had ik toch eigenlijk niet verwacht.

Die kabel, die indertijd tegen de 100 euro gekost heeft en nu nog hier en daar voor zo’n 70 euro te koop is, was bedoelt voor het synchroniseren van de logboeken van de Suunto Zoop met de computer. Dan kon je namelijk ook de diepteprofielen downloaden.

Klinkt leuk, maar op vakantie neem ik geen laptop mee en na thuiskomst heb ik meer dan genoeg werk aan het verwerken van de foto’s die we maken, dus dan nog eens profielen downloaden, daar had ik geen trek in.

Maar ik las vandaag toevallig over de Subsurface mobile app, wilde dat wel eens proberen, installeerde de app, sloot mij Zoop aan (let op! je moet hem op PC SET zetten om de verbinding tot stand te laten komen!) en het werkte.

   

De Zoop heeft niet (meer) alle 267 duiken opgeslagen, de laatste 57 werden door de app naar mijn telefoon gedownload. Natuurlijk ook zonder de informatie die ik, op papier, nu wel in mijn logboek en hier op de site heb staan. Het enige dat echt “nieuw” is ten opzichte van wat ik met de hand bijhoud is het profiel en de luchttemperatuur aan het wateroppervlak.

Wat mij betreft niet direct voor elke duik noodzakelijk, maar het kabeltje gaat de volgende duikvakantie zeker mee. Als ik gewoon ’s avonds na een duikdag even de profielen kan opslaan (de app werkt zonder cloud-verbinding of account), dan denk ik dat ik dat wel vaker zal doen.

Klein minpuntje: een waarschuwing van de duikcomputer wordt in het duikprofiel wél met een symbooltje weergegeven, maar zo te zien kun je in de app niet nalezen wat de waarschuwing was.

4 1 stem
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
30 augustus 2020 15:59

RT @Activegeek: Suunto Zoop logs inlezen op je Android telefoon https://t.co/XqiIXdxtJk