TODI Testduik Olympus Tough TG-6

Duik nr: 221
Locatie: TODI (Beringen)
Tijd in / uit: 12:46 – 13:48
Flesdruk in / uit: 200 – 120 bar (fles: 12 liter, staal)
Diepte Max: 7,0 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: 3 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 25°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden: Zoet | Binnen
Buddy: Marit + Josine

Even snel “op en neer” naar Beringen om de Olympus Tough TG-6 uit te proberen voor vertrek naar Indonesië. Geen foto’s hier, het was voornamelijk test-spul dat daarna ook op de camera is blijven staan.

Conclusies na de eerste test:

  • Een Olympus gebruiken als je tot nu toe alleen met een Canon (G16 of S120) gedoken hebt is alsof je van een auto met de versnellingspook aan de ene kant overstapt naar de pook aan de andere kant.
  • Wij konden het fotograferen met “videolamp” zoals bij Backscatter.com als optie aangegeven werd niet werkend krijgen tijdens de testduik. Dat kan aan mijn/onze onbekendheid met het apparaat (toen nog) liggen.
  • Ik wordt best wel onrustig van al die krioelende vissen bij TODI. Het is moeilijk om iets te vinden dat geschikt is voor het oefenen van macro-fotografie. Een paar trage slakken zouden heel welkom zijn.