Aliens die in de zee leven

Bij Mashable zijn ze (terecht) nogal onder de indruk van de prijswinnaars van de 2018 Ocean Art Underwater Photo Competition zoals die bij Underwater Photography Guide te vinden zijn.

En ze hebben gelijk, het zijn fantastische foto’s. Al zijn het vaak ook wel foto’s waar ik een beetje dubbel gevoel bij heb. Het zijn foto’s die het dier, de situatie, zo optimaal mogelijk weergeven. Dat is mooi, maar daarmee worden de foto’s veelal ook mooier dan wat je zelf ter plekke kunt waarnemen.
Bijvoorbeeld in het geval van de foto’s met de zwarte achtergrond. Dat is ontstaan door slim gebruik van de camera-instellingen en flitser. Dat zie je zo zelf onderwater niet. Het brengt het object beter tot zijn recht.

Wellicht zit daar ook het stukje “Art” in voor de wedstrijd. Ik zou zeggen: kijk er naar en geniet.