House warming + 40 jarig trouwfeest

Heen:
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 62,14 km
Duur: 2:07:06
Gemiddeld: 29,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 144 slagen per minuut
Weer: 16°C-25°C, Droog, beetje wind in de rug
Omstandigheden: Al goed aan het opwarmen.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Terug:
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 63,24 km
Duur: 2:16:36
Gemiddeld: 27,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 78 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 167 slagen per minuut
Weer: 24°C-29°C, Droog, Pittige wind (kracht 3) tegen
Omstandigheden: Warm.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Mijn zus en schoonbroer zijn onlangs verhuisd en dit jaar zijn ze 40 jaar getrouwd. Reden genoeg voor een feestje in hun nieuwe huis in Sittard. Dus ging ik op de fiets op pad (terwijl een set nette kleren met de auto mee richting Sittard ging). Voordeel is natuurlijk dat je zo twee dingen kunt combineren, nadeel was dat ik pas laat (9 uur) vertrok (anders was ik er te vroeg) en toen was het al best aan het opwarmen. Nou ja, heen maakte dat niet veel uit. De wind kwam uit het noord-oosten en hoewel ik hem heen niet echt altijd in mijn rug gevoeld heb, wist ik terug wél heel goed dat ik hem tegen had.

De route ging vandaag via de sluizen van Linne en dat is hoe dan ook een mooi stukje Nederland.

Terug was een stuk pittiger dan heen. De wind was aangetrokken en kwam nu vol van voren en het was warm. Nou ja, hoort er ook bij als je thuis wil komen, dus hoofd omlaag (goed blijven opletten op auto’s die niet opletten, dat scheelde 1x een serieuze aanrijding met een auto die mij volledig over het hoofd gezien had en dus vergat om voorrang te geven) en trappen maar. Het gemiddelde was niet om over naar huis te schrijven, maar in tijd scheelde het maar 10 minuten. Formule 1 had ik niets aan gemist. Ja, het was een minder saaie race (hoorde ik) dan ik verwacht had, maar het resultaat van Max was ook een stuk minder dan de afgelopen 3x.

Deze week 348,8 kilometer gefietst op de racefiets. Het is vijf jaar geleden dat ik voor het laatst meer dan 300 kilometer in 1 week gefietst heb.  Oei, dat is lang geleden.