F4D Deurne dag 1

Dit bericht is deel 1 van 4 in de serie Fietsvierdaagse Deurne 2018


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 60,5 km
Duur: 2:29:08
Gemiddeld: 24,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 68 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 143 slagen per minuut
Weer: 19°C-15°C, Droog, maar stevige wind uit het noorden
Omstandigheden: Pittig, op de “gewone” fiets.
Gereden met: de Giant FastCity RS2

In 2016 (4×45 km) en vorig jaar in 2017 (4×60 km) heb ik samen met Josine en mijn jongste zoon Niek de Fietsvierdaagse van Deurne gefietst. Helaas viel hij dit jaar voor mij eigenlijk net een week te vroeg. Zij hadden wel al vakantie, ik nog niet. En ja, dat is te regelen, maar zou niet handig zijn.

Geeft niet, zei ik heel stoer, dan geeft ik Niek mijn Garmin overdag wel mee en dan fiets ik hem ’s avonds gewoon en dan doen we dag 4, de vrijdag samen.

Dus zo geschiede het. Op dinsdagavond stond er een stevige bries en was het een stuk frisser dan we de afgelopen weken gewend waren. Ik had van Niek begrepen dat er de nodige stukken gravel/zand/onverhard in de route zaten (zoals gebruikelijk bij de Fietsvierdaagse) dus de racefiets was geen optie. Dan de Giant FastCity RS2 maar.

Het volgen van een route op basis van een opgenomen track gaat redelijk goed. Op sommige plekken was een pijl langs de weg fijner geweest, maar voor het overige was het goed te volgen. Alleen dat tempo. Ik heb geleerd wat het snelheidsverschil is tussen een racefiets en een hybrid. Op een racefiets ga je lekker “liggen” als je een lang stuk fietst, op zo’n hybrid gaat dat simpelweg niet. En dan voelt 60 km wel wat verder.

Maar…de route was heel mooi, zoals altijd eigenlijk. Veel plekjes waar ik anders nooit zou komen. Absoluut de moeite waar dus!