Fanadir South

Dit bericht is deel 6 van 10 in de serie Hurghada 2018

Duik nr: 168
Locatie: Fanadir South
Tijd in / uit: 13:40 – 14:38
Flesdruk in / uit: 200 – 60 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 18,9 meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 3 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 30°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  
Gids: Abdu
Buddy: Marit + Josine

Tja, en toen ging het mis. We waren op donderdagavond gezellig met z’n negenen uit gaan eten bij Hefny en bij terugkomst merkte ik al dat mijn maag en darmen voor problemen zorgden. Nou kan het niet aan het eten daar gelegen hebben, want we hadden de vis, inktvis en garnalen per kilo besteld en de kans dat alleen ik (en Niek zo bleek) ziek zouden worden en de andere 7 niet, leek me wat klein.
Hoe dan ook, de nacht van donderdag op vrijdag was nogal dramatisch, had het gevoel dat ik koorts had. Toch mee gegaan naar de boot, maar de eerste duik overgeslagen en voornamelijk geslapen. Tegen het einde van de eerste duik samen met Niek het koele zeewater opgezocht, niet te veel gegeten bij de lunch (rijst + bullion + O.R.S.) waarna ik me fit genoeg voelde voor 1 duik. Niek sloeg ook deze over.
Na afloop terug in het hotel meteen op bed en slapen. Om half 9 nog even richting het hotelrestaurant voor wat droge rijst en thee en daarna weer gaan slapen. Gelukkig was op zaterdag mijn hoofd weer gewoon goed. Mijn darmen waren de rest van de week nog een punt van aandacht maar leverden in ieder geval geen problemen meer op voor/bij het duiken.

De foto hierboven zijn de eitjes van een Spaanse Danseres slak. Dat is een mooie grote (rode) naaktslak die ik alleen tijdens de nachtduik bij Fanadir North gezien heb in 2016. Nachtduiken zijn echter sinds 2017 verboden in Egypte. Ze behandelen iedereen die na zonsondergang aan wal wil komen daar nu als smokkelaar. Lekker gemakkelijk, maar onhandig voor duikscholen en duikers.

Foto’s vandaag door Marit en Josine.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties