Shaab Iris + Torfa Abu Nugar

Dit bericht is deel 5 van 10 in de serie Hurghada 2018


Duik nr: 166
Locatie: Shaab Iris
Tijd in / uit: 10:13 – 11:18
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 13,4 meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 3 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 30°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  
Gids: Abdu
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 167
Locatie: Torfa Abu Nugar
Tijd in / uit: 13:33 – 14:48
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 13,4 meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Abdu
Buddy: Marit + Josine + Niek

Vandaag was het weerzien met de familie van den Bercken. We hebben Robert, Erna, Kiki en Bob in 2016 leren kennen toen wij voor het eerst in Hurghada waren. Ook vorig jaar doken we allemaal weer in de meivakantie in Hurghada. Dit jaar kwamen ze met z’n vijven, Patrick, de vriend van Kiki had inmiddels ook leren duiken en kon dus mee. Met een stuk minder duiken tot nu toe dan de rest, maar dat leverde geen enkel probleem op. Qua luchtverbruik waren we allemaal vergelijkbaar en dieper dan 18 meter (de maximale diepte voor de Open Water brevettering van Patrick) hoefden we niet. En zo had Abdu opeens 9 duikers achter zich aan zwemmen. Niet gebruikelijk, maar nu prima omdat we nu een groep hadden met duikers die ongeveer allemaal het zelfde slome tempo aanhielden (gaat vanzelf als er 3 camera’s mee zijn), met 1 buddyteam van 3 (Erna, Kiki en Bob) en 3 buddyteams van 2 duikers die op elkaar ingespeeld waren.

Foto’s vandaag door Pierre, Marit en Niek.

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Shaab Iris + Torfa Abu Nugar”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog