Karpata + Oil Slick Leap (Bonaire)

Dit bericht is deel 10 van 17 in de serie Duiken Bonaire en Curacao 2017

Duik nr: 141
Locatie: Karpata (Bonaire)
Tijd in / uit: 10:26 – 11:21
Flesdruk in / uit: 220 – 100 bar (fles: 12 liter, Aluminium, Nitrox – 32%)
Diepte Max: 20,4 meter
Diepte Gem: 7 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Buddy: Marit + Niek + Josine

Duik nr: 142
Locatie: Oil Slick Leap (Bonaire)
Tijd in / uit: 13:07 – 14:18
Flesdruk in / uit: 230 – 110 bar (fles: 12 liter, Aluminium, Nitrox – 32%)
Diepte Max: 7,9 meter
Diepte Gem: 4,3 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Buddy: Marit + Niek + Josine

Toen we de eerste keer bij ons rondje richting Washington Slagbaai National Park langs Karpata kwamen schreven we de duikstek eigenlijk al meteen af. De trap naar beneden en de betonnen steiger waarlangs je tussen de krabben (die kunnen springen!) het water in moest lopen zag er verre van uitnodigend uit. Door de goede verhalen erover zijn we er toch maar terug gegaan. En ja, de instap vergt wat moeite, en als het warm is dan is het naar beneden brengen van alle spullen extra zwaar, maar de duikstek is mooi.

Wel is het handiger om, als je zoals wij deden zowel Oil Slick Leap als Karpata op dezelfde dag wil doen, eerst naar Oil Slick Leap te gaan. Want na 1000 Steps, dus voor Karpata nog wordt de kustweg eenrichtingsverkeer en van Karpata naar Oil Slick Leap terug is een flink stuk omrijden.

Oil Slick Leap klinkt niet aantrekkelijk, maar de naam heeft alleen betrekking op een geplande locatie voor een olieraffinaderij, die is er nooit gekomen. En springen hoeft niet, er is gewoon een trap. De duikstek zelf is mooi en net als Karpata eenvoudig te navigeren.

Karpata (Bonaire) Karpata (Bonaire) Karpata (Bonaire) Karpata (Bonaire) Oil Slick Leap (Bonaire) Oil Slick Leap (Bonaire) Oil Slick Leap (Bonaire) Oil Slick Leap (Bonaire) Oil Slick Leap (Bonaire)

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Karpata + Oil Slick Leap (Bonaire)”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog